Închide

Cemacon, profit record în 2018: „Rezultatele sunt cele mai bune din istoria companiei și cele mai bune din sector”

EconomieTop News by Mihai Prodan - mart. 03, 2019 0 260

Producătorul clujean de cărămizi Cemacon SA anunță profit de 32,5 milioane de lei înainte de taxe și 18,9 milioane profit net, pe anul trecut, în creștere cu o treime și respectiv cu 43% într-un an, la o cifră de afaceri de 111,28 milioane.

„2018 a fost un vârf de performanță atât pentru piața de materiale de construcții, cât și pentru Cemacon. Rezultatele sunt cele mai bune din istoria companiei și cele mai bune din sector”, spune directorul general Liviu Stoleru. Pentru companie 2018 a fost un an-record și pentru cifra de afaceri, în creștere cu 13% față de anul anterior. Compania a deschis prima linie de producție a cărămizilor umplute cu vată bazaltică din România și o fabrică de buiandrugi.

Cemacon și-a crescut cifra de afaceri și profitul operațional de patru ori în nouă ani și anul trecut a rambursat anticipat întreg soldul creditului subsidiarei Cemacon Real Estate, 3,7 milioane de euro și arată, astfel, că a finalizat „una dintre cele mai ample restructurări financiare și operaționale din România”.

Compania a anunțat în noiembrie că și-a făcut propria fabrică de buiandrugi, o investiție de două milioane de euro, în localitatea Recea din Sălaj, unde compania deține deja de patru ani și o fabrică de cărămizi. Este, spune directorul Liviu Stoleriu, cea mai mare fabrică de buiandrugi din țară, complet automatizată. Fabrica are o suprafață totală de 1.300 metri pătrați și o platformă de depozitare de 8.000 metri pătrați, asigură astfel o capacitate de producție de 1,26 milioane de metri liniari pe an. “Deoarece piața buiandrugilor prefabricați a crescut considerabil, iar în Transilvania ponderea utilizării lor este de 80% în defavoarea buiandrugilor monolit, confecționați direct pe șantier, a fost luată în calcul construcția unei fabrici proprii dedicate acestui produs”, a arătat Stoleru.

Fabrica de cărămizi Cemacon a fost înființată în Zalău în 1969 și și-a mutat birourile în Cluj-Napoca, pe Calea Dorobanților în clădirea Silver Business Center, în 2010 – iar fabrica, în localitatea sălăjeană Recea. Cel mai important acționar al companiei e lanțul de magazine de bricolaj Dedeman Bacău, cu 40,7% din participații. Compania și-a crescut în ultimul an numărul de angajați cu 7% iar fondul de salarii cu aproape o treime.

Citește și:

Un producător de cărămizi din Cluj deschide fabrică de 2 milioane de euro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
Tags