Închide

O parte din actorii de la Teatrul Național din Cluj, proteste înainte de fiecare spectacol: „Sunt semne care sugerează insinuarea unei dictaturi politice”

CulturăTop News by Mihai Prodan - mart. 03, 2019 0 395

O parte din actorii de la Teatrul Național din Cluj-Napoca sunt hotărâți să protesteze înainte de fiecare reprezentație, au început ieri și continuă azi, ca răspuns de solidarizare la greva fără precedent a magistraților.

Ionuț Caras (foto în prim-plan) e unul dintre cei care au protestat ieri în fața instituției de cultură chiar înainte de spectacol și continuă și diseară în fața studioului Euphorion, unde de asemenea e programată o reprezentație. „Vom ieși în seara asta la ora 6.30. Gestul nostru se vrea un gest de solidarizare cu protestul magistraților din ultima perioadă din România și un semnal de alarmă pe care dorim să-l tragem în ce privește direcția în care o iau lucrurile, sunt foarte grave. E amenințat statul de drept, credem că ușor sunt semne care sugerează insinuarea unei dictaturi politice și s-a ajuns la un asemenea nivel încât după cum vedem orice încercare de a trage la răspundere oamenii politici din funcții înalte e soldată eșecului, nu credem că e bine”, a spus el pentru actualdecluj.ro. „Vom continua cu protestele când vom mai avea spectacole, de exemplu și azi vom ieși zece minute în fața studioului Euphorion pentru că acolo va fi spectacol. Încercăm pe cât putem să ieșim la fiecare spectacol, dar asta vom vedea. Eu personal voi ieși când voi avea spectacol dacă îmi permite timpul”.

„Actorii sunt, între altele, și formatori de opinie. În cazul meu faptul de a protesta este o datorie civică. Am protestat și voi protesta împotriva unui sistem din ce în ce mai bolnav dar recuperabil. Îmi doresc ca această boală să nu se cronicizeze. Depinde de noi. Probabil că lucrurile nu se vor îndrepta peste noapte, dar vocile noastre trebuie să capete amploare, să se facă auzite. Voi continua să fiu solidar protestului magistraţilor. De asemenea, voi continua să protestez împotriva oricărui demers ce contravine statului de drept”, a completat și actorul Cristian Grosu, prezent și el la protestul de aseară.

Citește și:

Actorii de la Teatrul Național, protest înainte de spectacol: „Respectul pentru Justiție nu e opțional”

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu