Închide

Protest din nou în centrul Clujului, sute încurajează magistrații: „Vrem respect pentru statul de drept!”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 03, 2019 0 200

Protest de amploare și în această seară, în centrul Clujului, împotriva deciziilor Guvernului de a modifica legile Justiției. De dat aceasta protestul urmează altora, unul fără precedent, al magistraților, și altul neobișnuit, al actorilor.

Cele câteva sute de clujeni care au ieșit în stradă au scandat împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, „Jos Dragnea jos, ești un mincinos!” sau împotriva partidului acestuia, „PSD, ciuma roșie!”. Protestatarii s-au adunat la monumentul Memorandiștilor, pe pietonala Eroilor, de unde au pornit în marș până la clădirea Instituției Prefectului, prin fața Primăriei Cluj-Napoca și a Casei de Cultură a Studenților, după care s-au întors pe pietonală. Pe măsură ce protestul se desfășora tot mai puțini manifestanți au rămas în coloană, față de cei, am estimat noi, 2.000 de protestatari cu care a început marșul. Mai semnalăm că, ajunși în fața Teatrului Național – unde în această seară e pusă în scenă o piesă doar în studioul Euphorion – manifestanții au scandat „Cinste lor, cinste lor, cinste lor artiștilor!” cu referire la faptul că mai mulți actori au protestat ieri în Cluj-Napoca și azi în București împotriva acestor modificări la Legile Justiției.
Peste drum de Teatrul Național, Palatul de Justiție din Cluj-Napoca a fost martorul unor proteste fără precedent în care zeci de judecători, dar și de procurori, au manifestat în fața instituției împotriva acelorași acte normative. „Magistrați, nu cedați!”, i-au încurajat protestatarii, „vrem respect pentru statul de drept!”.

actualdecluj.ro a transmis în direct:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu