Închide

Cele mai scumpe case scoase la vânzare în Cluj. Anunţurile stau şi doi ani pe piaţă

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 29, 2018 0 1497

 

Case de sute de mii de euro sunt scoase pe piaţă în Cluj-Napoca, oraşul în care proprietarii au ajuns să ceară aproape 100.000 euro chiar şi pentru apartamente de două camere. Asta nu înseamnă însă în mod necesar că piaţa „duduie” – proprietarii celei mai scumpe case scoasă la vânzare conform unui clasament realizat de un portal imobiliar stă cu anunţul publicat de doi ani. Printre aceste oferte se găsesc construcţii enorme pentru a fi considerate locuinţe de familie (cu peste 10 camere), unele cu mai multe terase, cu câte două curţi, piscină, cameră de „hobby”-uri sau chiar câte o livadă şi mai multe locuri de parcare.

„Oraşul Cluj-Napoca are o serie de cartiere rezidenţiale de case, mici oaze de verdeaţă şi linişte, precum Gheorgheni şi Grigorescu. Centrul istoric e gazdă pentru clădiri cu o arhitectură deosebită, iar cartierele mai noi numără proprietăţi moderne, însă mult mai spaţioase. Cei care doresc să stea la casă, însă nu au buget pentru o astfel de investiţie în oraş, pot opta pentru vilele situate în localităţile limitrofe: Floreşti, Baciu şi Apahida”, arată reprezentanţii portalului Compariimobiliare.ro. Aceştia au trecut în revistăcele mai scumpe case scoase la vânzare în capitala Transilvaniei, pe cartiere, dar şi în localităţile Floreşti, Baciu şi Apahida.

În cartierul de elită al oraşului, Andrei Mureşanu, o casă este scoasă la vânzare pentru1 milion de euro. Aceasta este dispusă pe patru nivele: demisol, parter, etaş şi mansară, are o suprafaţă utilă de 500 mp şi e amplasată pe un teren de 1000 mp. Casa se poate achiziţiona mobilată şi utilată. Anunţul a fost postat în urmă cu doi ani. În noua zonă imobiliară a oraşului, Bună Ziua, cea mai scumpă casă dintre cele intermediate de portal costă 850.000 euro. Casa cu… 11 camere este amplasată pe un teren de 2000 mp, are o suprafaţă totală de 550 mp şi este dispusă pe trei niveluri: demisol, parter şi etaj. În Centru, o casă cu 15 camere se vinde pentru 1,5 milioane de euro. Dacă vă întrebaţi cine ar fi interesat de o locuinţă cu nu mai puţin de 15 camere, agenţia care o scoate pe piaţă face precizarea că imobilul ar fi „ideal pentru birouri, pensiune sau hotel”. Suprafaţa utilă a casei este de 790 mp, cu o suprafaţă de teren de 1200 mp.

Pentru o casă în Gheorgheni proprietarii cer 850.000 euro. Este vorba despre o construcţie nouă, cu un teren de 800 mp şi suprafaţă utilă de 530 mp. Casa are 10 camere, 6 băi, 3 bucătării şi terasă. Ar fi potrivită, spun reprezentanţii agenţiei, „pentru un om de afaceri care doreşte să aibă 2 in 1, poate să locuiască într-o casă de lux şi, de asemenea, să-şi desfaşoare si activitatea în aceasta”. O casă dintr-un alt cartier bine cotat al oraşului, Grigorescu, se vinde pentru 1,3 milioane de euro. Aceasta dispune de şapte camere, bucătărie, patru băi şi tot atâtea terase. Casa are o suprafaţă utilă de 400 mp, un teren de 1000 mp şi are două curţi amenajate. Chiar şi în Mănăştur, există o ofertă pentru o casă de 725.000 euro. Casa are parter, etaj şi mansardă, are 12 camere, cinci băi şi două bucătării. În Mărăşti, se cere o sumă de 700.000 euro pentru o casă cu opt camere şi o suprafaţă utilă de 400 mp. Anunţul este postat în urmă cu un an. „Curte superb amenajată cu gazon, arbusşi, barbeque, loc de joacă pentru copii şi trei parcări. Având o poziţie excelentă, este ideală pentru a fi folosită drept locuinţă de familie sau spaţiu pentru birouri”, se arată în anunţul de vânzare.

Cea mai scumpă casă din listă este o construcţie din Zorilor, pentru care se cere o sumă de 2 milioane de euro. Anunţul a fost publicat în urmă cu doi ani şi e încă activ. Casa este amplasată, de fapt, în zona Mircea Eliade şi e o construcţie dispusă pe 3 niveluri. Ce ar putea conţine o casă care să se ridice la o asemenea sumă (fie şi în preţul de „etichetă”)? „La parter dispune de o piscină acoperită de 120 mp, sală de sport de 95 mp, saună, sală de duş, baie, jacuzzi, saună umedă, cameră pentru masaj. Livingul are o suprafaţă de 200 mp, fiind finisat cu o pardoseală de sticlă. Casa mai beneficiază şi de un loc de joacă pentru copii, în suprafaţă de 100 mp. De asemenea, la parter mai are garaj pentru 3 maşini, cramă cu ieşire spre gradină, dressing, camera centralelor. În curtea vilei se află şi un garaj pentru 4 maşini. Casa dispune de o gradiă superba cu lac, foişor cu loc de servire a mesei, barbeque şi balansoar. Suprafaţa totală de teren pe care se află casa este de 2000 mp, având şi o mică livadă de pomi fructiferi”, se arată în anunţ.

 

Pretenţii de vecini de Cluj-Napoca: case de sute de mii de euro în „sateliţii” oraşului

Case foarte scumpe (dar nu atât de scumpe) îşi caută cumpărători şi în localităţile vecine municipiului. În Apahida, o zonă de altfel căutată tocmai pentru preţurile mai mici decât în municipiu, e scoasă pe piaţă şi o casă pentru 290.000 euro. Casa are 158 mp utili, dar şi un teren de 2000 mp şi este compartimentată astfel: un birou, două dormitoare cu baie fiecare, un living, bucătărie şi încă o baie de serviciu. În Baciu, pentru o casă cu cinci camere se afişează un preţ 250.000 euro. Casa are suprafata utila de 160 mp, dispuşi pe două niveluri (parter şi etaj). Parterul este compus dintr-un living „spaţios”, bucătărie, o cameră, o baie si o cămară, iar la etaj sunt trei camere decomandate şi o baie. Casa dispune de un teren de 1300 mp.

Recordul îl deţine cea mai mare comună din ţară – proprietarii cer pe o casă cu şase cemere în Floreşti nu mai puţin de 535.000 euro. Având suprafaţa utilă de 444 mp, teren 611 mp, casa este dispusă pe trei niveluri: demisol, parter şi mansardă. Anunţul e publicat de mai bine de un an.

Cele mai căutate zone din oraş de către cei interesaţi să achiziţioneze o casă suntDâmbul Rotund (7% dintre căutări), Gheorgheni – 6%, Borhanci – 6%, Iris – 5%, Europa – 5%, Central – 5%, Andrei Mureşanu – 5%, Floreşti – 5%, Gruia – 4%, Mărăşti – 4%.

Datele oficiale:

 

Case de 62 de milioane de euro vândute în Cluj-Napoca într-un an. Valoarea tranzacţiilor a crescut de trei ori în patru ani

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.