Închide

Cresc taxele, impozitele locale și amenzile din 2019

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 29, 2018 0 1238

Clujenii vor plăti taxe mai mari în 2019 către bugetul local față de anul acesta. ”Birurile” către Primărie nu vor crește semnificativ, propunerea administrației fiind de a indexa taxele cu rata inflației pe 2018, adică cu 1,3%, ceea ce va aduce creșteri de câțiva lei.

Majorarea de 1,3 % (actualizare cu rata inflației) va afecta pe lângă impozitele pe terenuri, clădiri, locuințe, mijloacele de transport și taxele percepute de Direcția de Urbanism, Direcția de Patrimoniu sau Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei.

De exemplu, taxa pentru divorțul la Primărie va crește cu 7 lei.

Noile taxe și impozite locale propupe pe 2019 fac obiectul unei consultări publice care are loc în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie, perioadă în care toți cei interesați pot face comentarii sau propuneri. După consultare, proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local pentru votul de intrare în vigoare.

Primăria Cluj-Napoca a pierdut 28 de milioane de euro rezultaţi din diminuarea cotelor din impozitul pe venit care revine municipiului de la Guvern. Pentru 2018, primarul Boc a decis ca taxele și impozitele locale să nu fie majorate față de 2017. Alte Primării din țară au aplicat deja majorări de până la 20% permise de codul fiscal pentru taxele și impozitele locale.

Taxele și impozitele locale au crescut ultima dată în Cluj-Napoca în 2016, odată cu aplicarea noului Cod Fiscal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.