Închide

Achiziție în IT-ul românesc: O firmă din Cluj cumpără un furnizor de soluții pentru magazine online Magento

Economie by Actual de Cluj - oct. 29, 2018 0 266

Firma IT clujeană PitechPlus, controlată de antreprenorul Bogdan Herea, a anunțat, luni, finalizarea achiziționării unui furnizor român al soluțiilor de comerț online de pe platforma americană Magento.

Potrivit unui comunicat transmis de PitechPlus publicației StartupCafe.ro, producătorul clujean de softuri a cumpărat firma MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluții Magento din România, prin preluarea ultimului pachet de 49% din acțiuni. Suma tranzacției nu a fost însă dezvăluită.

Tranzacția, realizată în septembrie 2018 și anunțată luni, a fost a doua etapă a achiziției. Prima etapă a avut loc în decembrie 2016, când PitechPlus a intrat în acționariatul MindMagnet preluând participația majoritară, de 51%.

„Achiziția MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizăm, într-un context propice achizițiilor și fuziunilor din piața de IT, al cărei trend este de a se concentra și a avea jucători mai mari, cu portofolii de soluții tot mai complexe”, spune Bogdan Herea, director general și fondator al PitechPlus. Compania are în prezent 270 de persoane, dintre care 20 au fost cooptați în urma achiziției MindMagnet.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu