Închide

Cele mai bune articole de presă din ultimul an din Cluj, premiate la Gala Presei Clujene

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 18, 2018 0 383

actualdecluj.ro a fost premiat de asociația ziariștilor clujeni la cel mai de anvergură eveniment anual dedicat ziariștilor, din Transilvania, cu premiile speciale pentru jurnalism economic și cea mai bună exclusivitate.

Cele două texte premiate – „EXCLUSIV UBB cumpără un sediu de bancă, deși numărul studenților e în continuă scădere” și „#NuAbuzului: Copil bătut, soție bătută, vrem libertate” au fost scrise de Cosmina Fernoagă și respectiv Cătălin Suciu.

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a decernat, aseară, premiile pentru cele mai bune articole scrise în ultimul an de jurnaliștii clujeni.
S-au acordat 15 premii și mențiuni în valoare de aproape 5.000 de euro la 9 categorii, iar dificila sarcină de a desemna câștigătorii a aparținut juriului format din Sabina Fati – redactor-șef Radio Europa Liberă – România; Indira Crasnea, fost editor-șef al Mediafax, actual redactor-șef la Monitorul Apărării și Securității (membru al Mediafax) și Robert Schwartz – șeful redacției române de la Deutsche Welle.
În competiție au fost înscrise 82 de articole, dintre care opt la jurnalism economic și șase la categoria „Exclusivitate”.

„La cea de-a IV-a ediție a Premiilor APPC constat cu plăcere că nivelul competiției a crescut foarte mult. Așa cum mi-au mărturisit membrii juriului, cărora le mulțumesc pentru efortul deloc de neglijat de a juriza 82 de texte într-un timp scurt, multe dintre articolele trimise au fost foarte interesante și foarte bine scrise”, a spus președintele APPC Remus Florescu.

Toate premiile:

REPORTAJ

Cel mai bun Reportaj – 500 de euro
Valentin Șchiopu – MODELE de CURAJ. Greti, îngerul speranţei, publicat în „Pressone”

Mențiune speciala- 250 de euro
Bianca Felseghi – Cătăline, suntem cu tine!- Pressone

INVESTIGAȚIE
Premiul I: 500 euro
Cristina Beligăr – seria de articole pe tema tabloului fals atribuit lui Adrian Ghenie- publicată în Transilvania Reporter

Mențiune – 250 euro
Codruța Simina – Filiera clujeană: şefa editurii care va domina piaţa manualelor e ucenica noului rector de la Academia SRI- Pressone

INTERVIU
Locul I – 500 de euro
Codruța Simina – George Harabagiu, coordonatorul comunicării online de la PSD: S-a pus la cale un plan odios pentru a o discredita pe Gabriela Firea – publicat în „Pressone”

Mențiune – 250 euro
Valentin Șchiopu – Dr. Simona Tivadar: „Un copil care este adus cu mașina de la școală și apoi proptit în fața calculatorului nu are nevoie de dulciuri” – Pressone

PREMIILE SPECIALE :
ECONOMIC
Cosmina Fernoagă – EXCLUSIV UBB cumpără un sediu de bancă, deși numărul studenților e în continuă scădere- Actual de Cluj

Cel mai bun articol scris de un student la Jurnalism

Gheorghița Boriceanu și Bogdan Podar (studenti Anul III)- Casa de Cultură: de 27 de ani în șantier

Mențiune specială- Casina Țârlea (an II – Jurnalism, secția Media Digitală)- Cum călătoresc millennialii. Și de ce preferă să-și mute casa într-un rucsac

CULTURĂ
Valentin Șchiopu – Vaporul lui Emil- Pressone

Mențiune specială – Cristina Beligăr – Baie de cultură în stațiunea ruină- Revista Sinteza

EXCLUSIVITATE
Cătălin Suciu – #NuAbuzului: Copil bătut, soție bătută, vrem libertate- Actual de Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE
Bianca Felseghi – Cea mai curată Țară din țară- Pressone

Cel mai bun articol dedicat Centenarului
Ruxandra Hurezeanu – „Regina, bucătarul şi ce mai e nou prin Wilson Stadt”- Revista Sinteza
Mențiune specială – Bianca Felseghi – „Un veac de tras în chip”, Pressone

APPC este asociația reprezentativă a jurnaliștilor clujeni, având peste 60 de membri atât din presa scrisă, cât și cea audio-video. Asociaţia publică în fiecare an Anuarul Presei Clujene, cu texte reprezentative ale jurnaliştilor din Cluj, și adoptă poziţii publice în chestiuni ce vizează exercitarea profesiei de jurnalist. Asociația Profesioniștilor din Presa – Cluj a organizat la Cluj traininguri cu jurnaliști de la publicații precum Reuters, BBC sau Nordbayerischer Kurier, în colaborare cu Ambasada SUA și Ambasada Germaniei.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare