Închide

Cei doi fermieri din Cluj care transmit pe miriște mesaj partidului de guvernare recidivează. Noul mesaj are 350 de metri

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 22, 2018 0 448

Cei doi fermieri din Cluj care au transmis un mesaj considerat obscen partidului de guvernare pe un teren privat de mari dimensiuni au arat ieri un altul pe o miriște, ce se vede din avion și de pe drumul național.

„Vă vedem” e noul mesaj al fermierilor Sorin Boiș și Alexandre Lacaille, arat ieri pe terenul celui din urmă. Are dimensiuni considerabile: 50 de metri înălțime fiecare literă, și în total o lungime de 350 de metri. A fost arat pe o miriște de grâu, „se vede și mai bine decât primul”, după cum spune Lacaille pentru actualdecluj.ro. Cei doi au fost chemați în această dimineață la postul de Poliție ca urmare a mesajului arat vineri, considerat obscen, dar au refuzat să facă declarații. „Ne-au chemat azi-dimineață, pe fiecare separat, dar am fost consiliat de un avocat și a zis că nu au niciun drept. M-au întrebat dacă vreau să declar ceva scris și am refuzat”. În schimb, Lacaille a făcut o concesie, „am promis șefului de post, ne știm de multă vreme”, și a transformat litera „u” în „o”. În acest fel mesajul nu mai face sens, „dar oricum nu mai contează acum”.

Inedit, noua parcelă e îndreptată spre sud, adică chiar spre Capitală, „ochii se îndreaptă chiar spre București, supraveghem oamenii de sus”, spune Lacaille cu referire la doi  ochi stilizați deasupra mesajului, în stilul ochiurilor de acoperiș din Sibiu, de unde a venit prima dată acest mesaj, „vă vedem”.

Cele două mesaje rămân pe miriști multă vreme: cel mai recent cel puțin două săptămâni, „vreau să pun rapiță după grâu și trebuie să pregătim parcela pe când se îndreaptă vremea. Deocamdată e ud trenul, două săptămâni cel puțin rămâne”.

Citește și:

Doi fermieri din Cluj transmit un mesaj către partidul de guvernare pe două hectare care se vede din avion UPDATE Poliția le cere să-l șteargă

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare