Închide

Cea mai frumoasă stradă din oraș își așteaptă „arhitecții” luminițelor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 29, 2016 0 409

Lights On, primul concurs organizat în țară și dedicat amenajării spațiului public în preajma sărbătorilor de iarnă, va fi organizat și anul acesta în Cluj. Oficial, se pot face înscrieri la cea de a doua ediție a acestui concurs la care se caută idei pentru amenajarea și decorarea cu instalații luminoase a străzii Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca pentru sezonul rece 2016.

Concursul de idei Lights On este organizat de Asociația Daisler, Daisler Print House și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.  „Dacă ţi-ai spus mereu că ai simţ estetic şi poţi face o treabă bună în amenajarea spaţiului public de sărbători, aceasta este şansa ta. Apucă-te de treabă şi trimite-ne proiectul tău până pe 21 octombrie 2015. Un juriu special îl va evalua şi dacă îndeplineşte câteva criterii simple, atunci proiectul tău poate deveni realitate, iar tu poţi câştiga 1.000 de euro”, au deschis, astăzi, competiția organizatorii.

Aceștia spun că așteptă o concurență mai mare decât la prima ediție, cea din 2015 când s-au înscris 9 proiecte, mai ales pentru că locația este una nouă și interesantă, strada Mihail Kogălniceanu pe care primăria și-o dorește pietonală dar pe care încă curajul s-o scoată din circuitul traficului auto, decât în cazul unor evenimente temporare.

Care este cea mai frumoasă stradă din Cluj care merită, cu adevărat, să fie pietonală

Platforma pe care se va desfășura competiția este concurs.daisler.ro, platformă pe care va fi anunțată în scurt timp și componența juriului. Președintele juriului rămâne arhitectul-șef al municipiului, Ligia Subțirica.Premiul de 1.000 de euro este oferit de Asociația Daisler și Daisler Print House, una dintre cele mai dinamice case de tipărituri din municipiul Cluj-Napoca, dedicată dezvoltării comunității din care provine.

Cum va arăta piața Mihai Viteazu de Crăciun

În 2015, pentru prima dată, una dintre piețele Clujului a fost amenajată după ideea unor clujeni, rezultată după un concurs pe temă. Nu cum a vrut primăria. Astfel, piața Mihai Viteazu a fost decorată separat de restul orașului – după o idee a clujenilor Diana Siminic și Barbu Precup. Proiectul lor a avut și un nume, “Snowballs”, pentru că în centrul acestuia se află globuri de iluminat ce arată ca bulgării de zăpadă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu