Închide

Cum va arăta piața Mihai Viteazu de Crăciun

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 24, 2015 0 1469

Pentru prima dată, una dintre piețele Clujului nu va fi amenajată după cum îi trece prin cap municipalității, ci după ideea unor clujeni, după concurs pe temă.

Astfel, piața Mihai Viteazu va fi amenajată în această iarnă separat de restul orașului – după o idee a clujenilor Diana Siminic și Barbu Precup. Proiectul lor a avut și un nume, „Snowballs”, pentru că în centrul acestuia se află globuri de iluminat ce arată ca bulgării de zăpadă. Trebuie spus și că juriul e unul mai eclectic: președintele e un arhitect, arhitectul-șef al municipiului Cluj-Napoca Ligia Subțirică, mai sunt doi arhitecți în juriu – Răzvan Luca și Dan Clinci, dar juriul îl include și pe rectorul Universității de Arte și Design Radu Solovăstru, un brand architect – Beni Pop, un instagrammer – Mihail Onaca, fondatorul unui site de entertainment Gabriel Aldea, și managerul Daisler Print House, cea care a organizat și concursul, Dani Daiszler.

La intrarea în piață, dinspre intersecția străzilor Horea și Regele Ferdinand, va fi amplasat un brad, ce va fi ornat în concordanță cu proiectul, dar și spațiul fântânii arteziene va fi utilizat și iluminat. Explicația juriului – de ce a ales acest proiect – va fi publicată luni pe site-ul concursului.

a (4)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu