Închide

Ce surprize îi așteaptă de partipanții la Festivalul Untold: mult teatru de stradă internațional sau premii pentru cei care aruncă gunoiul selectiv

ActualitateFestival by Actual de Cluj - iul. 31, 2019 0 265


Un număr de 12 companii de teatru internațional vor participa la ediția din acest an a Festivalului Untold care începe în 1 august în centrul Clujului. Pe lângă reprezentații cu foc și personaje de poveste, organizatorii au pregătit și alte surprize participanților la festival: premii pentru colectarea selectivă a deșeurilor în cadrul manifestării, instalații cu panoramă asupra Clujului, ateliere de trai autentic românesc dar și posibilitatea de a face fapte bune sub forma unor donații pentru Spitalul de Copii.

Cie Carrabosse, celebră companie franceză de teatru stradal va fi prezentă cu instalații de foc pe aleea din Parcul Central, anunță organizatorii Untold care începe în 1 august și se va derula până în 4 august în centrul Clujului.

O roată panoramică și un carusel tradițional englezesc adus din Marea Britanie vor sta la dispoziția amatorilor de panoramă dar și de o ”învârteală” ca la carte.

Organizatorii mai spun că participanții pot apela la un stilist în zona Fantasy House care să le condimenteze ținutele pentru fiecare zi a festivalului. De asemenea, cei care vor veni la festival pot încerca o casă tradițională maramureșeană cu poartă cu ateliere de lut, degustări de slănină, brânză, ceapă și pălincă dar și cu posibilitatea de a îmbrăca costume populare cu care să se pozeze la o cabină foto gratuită.

Vor mai fi disponibile ateliere de pictură pe canvasuri și textile, sesiuni de yoga și masaj (zona Earth Spirits).

Ediția din acest an a Festivalului Untold va acorda o atenție deosebită colectării selective și reciclării deșeurilor.  Un braț robotizat care va face jonglerii cu aluminiul și cu plasticul înainte de a fi pus în pubelă iar la 7 produse reciclate fiecare participant va fi recompensat cu un premiu de către unul dintre partenerii Festivalului.

Artiștii festivalului vor călători și în acest an cu 23 de mașini electrice oferite de partenerul de mobilitate, Jaguar. Engie România va avea în zona de relaxare structuri cu panouri fotovoltaice de încărcare pentru telefoane, dar și stații de încărcare pentru autoturismele Jaguar.

În cadrul festivalului a fost instalată infrastructură pentru colectarea selectivă și participanții vor fi informați despre cum se face corect colectarea separată a deșeurilor.

„În ceea ce privește infrastructura, au fost instalate 100 de puncted colectare și o remorcă ecologică ce va colecta ambalaje de tip PET, respectiv can-uri de aluminiu. Pentru cei care vor arunca ambalajele folosind automatele pentru colectare separată din interiorul acesteia, organizatorii au pregătit premii surpriză”, anunță organizatorii.

Paharele de bere din Festival vor fi din materiale reciclabile și biodegradabile.

Organizatorii UNTOLD mai spun că deja au donat 16 aparate de aer condiționat Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, în valoare de 10.500 de euro, în cadrul unei campanii inițiată de un jurnalist clujean. „După festival, urmează să mai fie instalate alte peste 25 de aparate de aer condiționat în
clinicile Spitalului de Copii. Investiția totală este de peste 30.000 de euro. În plus, UNTOLD le oferă șansa participanților să devină eroi pentru copiii internați în clinicile Spitalului de Copii. Fanii festivalului UNTOLD au posibilitatea în acest an, ca la finalul celor patru zile, să-și doneze banii rămași pe brățară. Suma strânsă va fi folosită pentru alte lucrări de modernizare la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Participanții au opțiunea să facă acest lucru, dacă doresc, la credit point-urile semnalizate, aflate în perimetrul festivalului”, mai spun cei de la Untold.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare