Închide

Ce spune Primăria despre copacii uscați de pe aliniamentele stradale din Cluj-Napica: “Avem garanție 3 ani de la plantarea lor”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 11, 2022 0 287

Ca urmare a uscării multor pomi noi plantați prin Cluj, fiind sesizată asupra situației, Primăria arată că toți arborii cu balot plantați pe aliniamentele stradale, în parcuri, la școli sau grădinițe au o garanție de 3 ani de la plantare, în baza căreia copacii vor fi înlocuiți pe cheltuia firmei aflate în contract cu Primăria.

Pe grupul de Facebook Clujul Civic, se face un apel la civism iar clujenii sunt chemați să sesizeze Primăria cu privire la copacii uscați deja din oraș.
“Ar fi de preferat ca mulți dintre noi să facem sesizări acolo unde vedem copaci uscați, pentru a fi înlocuiți în baza garanției, 3 ani de la plantarea lor”, este îndemnul de pe grupul amintit.

Primăria a încheiat în decembrie 2021 un acord cadru pentru furnizarea de material dendrofloricol cu firmele Garden Center Grup (loturile 1,2,3,4, 10, 12,13, 14, 16,17, 18, 19, valoare contract – peste 4,3 milioane lei), Oltenia Garden (loturi 5 și 11, valoare contract pestte 1 milion lei), Paul Flowers (loturile 6, 7, 9, 15, 20, 21, valoare contract 714.500 lei) și Eco Garden Construct (lotul 8, valoare contract – 63.700 lei).

Deja în multe proiete pe fonduri europene în care furnizor de copaci cu balot este Eco Garden Construct, Primăria a anunțat că societatea va schimba pe cheltuială proprie copacii uscați (pe malul Someșului sau în Pădurea Clujenilor, spre exemplu).

Vezi și: Cine va aduce arbori „vânjoși” pentru Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare