Închide

Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la compania care administrează parcurile industriale ale Județului

EconomieTop News by Kristina Reştea - feb. 14, 2015 0 584

 

Curtea de Conturi a descoperit la societatea publică Tetarom nereguli în ceea ce privește cheltuielile cu deplasările externe ale personalului, dar și că nu s-au repartizat dividente de jumătate de milion de lei cuvenite Consiliului Județean, acționarul majoritar al societății, arată raportul pentru 2013. Curtea de Conturi a descoperit abateri financiar contabile de 553.000 de lei, în urma acțiunii de control care s-a desfășurat în noiembrie – decembrie anul trecut.

 

Principalele constatări ale Curții de Conturi:

– Nu a fost organizat şi exercitat controlul financiar de gestiune la nivelul entității verificate în anul 2013, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

– Nerealizarea veniturilor din contractul de cesiune încheiat cu SC GPM Logistic Investment în sumă de 61.567 de lei;

– Neurmărirea respectării clauzelor contractuale referitoare la actualizarea cuantumului sumei compuse din prețul pentru teren și taxa pentru administrare;

– Au fost stabilite și plătite eronat cheltuieli cu deplasările externe ale personalului în sumă de 6.916,84 lei, respectiv 1.562 euro;

– Entitatea nu a repartizat, înregistrat și virat dividendele cuvenite acționarului majoritar – Consiliul Județean Cluj în sumă de 505.105 lei, pentru care se datorează dobânzi penalizatoare în sumă de 48.040 lei.

 

Abaterile constatate se află în stadiu de valorificare, se mai precizează în raportul Curții de Conturi.

 

Tetarom este societatea care administrează cele trei parcuri industriale ale Consiliului Județean: Tetarom I, în zona Tăietura Turcului, Tetarom II pe Bulevardul Muncii (unde operează campusul americanilor de la Emerson) și Tetarom III la Jucu. În Tetarom I sunt demarate lucrări de extindere, iar societatea mai are în lucru și un al patrulea parc industrial, în Feleacu. Doar primele două structuri sunt integral ocupate, în vreme ce parcul industrial de la Jucu a ajuns la un grad de ocupare de numai aproximativ 62%, avându-i ca principali ocupanți pe investitorii nemți de la Bosch și pe italienii de la De’Longhi. Directorul Tetarom declara recent pentru Actualdecluj.ro că există investitori interesați de spații care au renunțat la proiecte, dar și companii care analizează o posibilă investiție la Jucu. Tetarom a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 9,2 milioane de lei și un profit brut de 671.000 de lei, față de o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei și un profit de 635.000 de lei, înregistrate în anul precedent.

 

Citește și:

 

 

 

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu