Închide

Deconturi nelegale pentru campusul arhiepiscopiei sau firma care a renovat muzeul de la Ciucea. Prejudiciu la bugetul județului de peste 460.000 lei

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - feb. 13, 2015 0 352

Consiliul Județean (CJ) Cluj a efectuat plăți la suprapreț pentru lucrările de la muzeul memorial Octavian Goga către firma Salmir Impex, arată raportul Curții de Conturi pe 2013. S-au mai plătit nelegal 143.000 către ONG-uri pe proiecte culturale și de tineret care erau deja finalizate la data depunerii cererii. Aceeași sumă a fost plătită și Arhiepiscopiei Clujului pentru lucrări neexecutate la campusul Nicolae Ivan.

Curtea de Conturi a efectuat verificări în perioada mai-iulie 2014 la Consiliul Județean Cluj. În urma verificărilor a dispus recuperarea unor sume de câte sute de mii de lei plătite nelegal în 2013.

abateri cj

Cum s-a faultat bugetul județului

Potrivit raportului Curții de Conturi, județul a acordat Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat lucrări de întreținere, fără respectarea prevederilor legale și a făcut plăți necuvenite de 385.000 de lei către respectiva regie. De asemenea a decontat 131.000 lei către societatea Salmir Impez pentru refacerea aleilor auto și pietonale, a zidului de sprijin și a gradului de împrejmurie a muzeului Octavian Goga din Ciucea, nelegal, la prețuri mai mari decât cele din contract. În cazul finanțărilor nerambursabile, Curtea de Conturi a constatat că forul județean a plăti bani organizațiilor neguvernamentale pentru proiecte culturale și de tineret deja finalizate, prejudiciind bugetul județeului cu peste 143.000 de lei. Aceeași sumă s-a acordat nelegal și Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului pentru lucrări neefectuate la campusul Nicolae Ivan din Cluj-Napoca.

Curtea de Conturi a mai constatat că CJ Cluj a mobilizat în bugetul județeului suma de peste 640.000 lei pentru participarea județului la proiectul „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de
Nord” derulat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. Așa că s-a dispus clarificarea situației respectivelor fonduri.

Curtea de Conturi a cerut CJ Cluj să recupeze întreg prejudiciul la bugetul județului dar și să ia măsuri pentru încasare cotei de 40% din impozitul asupra mijloacelor de transport cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, datorată de către unitățile administrativ teritoriale din județ.

Sursa foto: ziarullumina.ro

 

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu