Închide

Ce multinaționale ies în târg ca să își caute angajați săptămâna viitoare

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 30, 2014 0 360

 

Peste 7.500 de studenți și absolvenți sunt așteptați la un târg de locuri de muncă, organizat săptămâna viitoare. Ofertele vor fi expuse la Casa de Cultură a Studenților și sunt împărțite în două evenimente: Târgul de cariere global, cu posturi în domenii generale (n 4-5 noiembrie) și Târgul de Cariere în IT, eveniment dedicat mediului IT (6-7 noiembrie). Companiile prezente la târg oferă posturi full-time și part-time, dar și internshipuri plătite, au precizat organizatorii. Vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanții companiilor unde și-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceștia din urmă au ocazia să recruteze și, totodată, să ia pulsul pieței muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

 

La Târgul de Cariere global caută angajați companii ca Bosch, BUW, E-ON, eJobs, Lugera și Office Depot, Emerson, Endava, Genpact, ProCredit Bank, Steelcase, Sykes și Terapia Ranbaxy. Printre participanți se mai numără Bombardier, City Plaza, Continental-Contitech , Cora, Decathlon, Evalueserve, EXL, Idea Studios, Jobs4Hotels, KUKA, Leoni, Pirelli, RDS & RCS, Thomsons, Trenkwalder și UAC. Candidații sunt așteptați marți și miercuri, 4-5 noiembrie, între orele 10 și 16, la Casa de Cultură a Studenților.

 

Zilele următoate, joi și vineri, în 6-7 noiembrie, tot la Casa de Cultură a Studenților, are loc Târgul de Cariere în IT, eveniment special dedicat „motorului” economiei clujene, după cum explică organizatorii. Printre participanți se numără Accenture, BG Soft, eJobs și Thomsons, Donau, Emerson, Endava, Garmin, HP, Idea Studios, Intel, .msg systems, Pentalog, Siemens, Steelcase și Yardi Systems., Altom, Arxia, Game Web Creations, FME, Imprezzio Global, ISDC, Net Mach, RDS & RCS, Techromix și Ullink.

 

În bătaia pentru oameni, companiile din domeniu încep recrutarea chiar printre „junioriidin domeniu. La HP, spre exemplu, există 15 poziții de internship și alte zece poziții pentru prospeți absolvenți sau chiar studenți în ultimul an. Msg Systems așteaptă studenți în practică, inclusiv bursieri Erasmus.

 

Vezi lista completă a participanților IT AICI

 

Târgul de Cariere este un proiect demarat în 2006 de Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în mari orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră.

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu