Închide

Ce calcule și-a făcut Primăria pentru a scoate mașinile parcate pe un bulevard de 1,8 kilometri din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 06, 2018 0 5058

Aproximativ 400 de autovehicule sunt parcate de o parte și de alta a B-dului Nicolae Titulescu, o arteră principală din cartierul Gheorgheni, considerat cel mai verde din Cluj. Pentru a elibera parcursul de 1.8 kilometri, municipalitatea a anunțat că va realiza 7 parkinguri modulare în proximitatea arterei, pe terenuri între 900 și 3500 mp (cea mai mare suprafață identificată pe artera Liciu Rebreanu și ocupată în prezent de o platformă de garaje).

Primăria va lansa o licitație pentru achiziția unui Plan Urbanistic Zonal de Regenerare Urbană între strada Liviu Rebreanu și Piața Cipariu care să pregătească cele șapte parkinguri de mici dimensiuni. Aceastea vor fi amenajate  pe terenuri din proximitatea arterei Nicolae Titulescu, despre care viceprimarul Dan Tarcea spune că sunt libere de sarcini. Parkingurile de mici dimensiuni trebuie să preia cele aproximativ 400 de autovehicule care sunt parcate în prezent pe bulevardul principal din cartierul Gheorgheni, în așa fel încât Primăria să poată introduce sistemul de benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, municipalitatea are în pregătire 13 parkinguri în diverse stadii, evaluate la peste 309 milioane de lei, din care anul acesta se vor aloca circa 17 milioane de euro pentru proiectele mai avansate.

Ce supune Tarcea despre parkingurile pregătite de Primărie în oraș:

Citește și:

Ce pregătește Primăria în cel mai verde cartier din Cluj pentru a face loc benzilor dedicate autobuzelor și troleibuzelor

Primăria vrea „betoane” pentru mașini în cel mai verde cartier din Cluj. Oamenii cer „case” subterane pentru autoturisme, cu spații verzi deasupra

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare