Închide

Cazul judecătorului Cristi Danileț, tranșat la Curtea Constituțională

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - ian. 10, 2022 0 444

Curtea de Apel Cluj a sesizat Curtea Constituțională în cauza în care fostul judecător Cristi Vasilică Danileț a solicitat suspedarea deciziei CSM, prin care a fost exclus din magistratură. Totodată, instanța clujeană și-a declinat competența judecării dosarului în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Reamintim că Danileţ a contestat săptămâna trecută în instanţă suspendarea automată din funcţie ca urmare a deciziei Secţiei pentru judecători a CSM de a-l exclude din magistratură, pentru că ar fi făcut de râs profesia de magistrat, conform portalului instanţelor de judecată.

Danileţ a fost găsit vinovat pentru că a postat mai multe clipuri video pe Tik Tok în care făcea karate sau tundea gardul viu. Danileț este promotorul educației juridice în școli și încerca să devină simpatic copiilor și adolescenților pe această platformă socială.

Judecătorul a formulat contestaţie împotriva suspendării automate la Curtea de Apel Cluj, CSM a făcut cerere de strămutare la Înalta Curte, însă pe 30 decembrie 2021, CA Cluj şi-a declinat competenţa la Înalta Curte şi cererea de strămutare a CSM a rămas lipsită de obiect.

Citește și

Judecătorul clujean Cristi Danileţ a contestat suspendarea sa din funcţie: E inadmisibil ca un inculpat să aibă prezumția de nevinovăție până la sfârșitul procesului, iar un judecător să fie suspendat cât i se judecă recursul la sancțiunea disciplinară

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare