Închide

Căutat internațional, omul de afaceri Ioan Bene condamnat la închisoare pentru corupție, găsit în Italia

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 27, 2018 0 1482

Omul de afaceri Ioan Bene, căutat în toată Europa pentru că nu s-a prezentat la Poliție ca să fie dus la închisoare după ce a fost condamnat în urmă cu o lună pentru fapte de corupție, a fost găsit în Italia, săptămâna trecută.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au confirmat pentru actualdecluj.ro că Bene a fost găsit în Italia, fără a preciza însă dacă acesta s-a predat sau a fost identificat de autorități. „A fost identificat în urma unor activități polițienești”, spun reprezentanții IPJ Cluj, citând din documentul de informare al poliției italiene; acestea au notificat autoritățile române în 20 februarie, la o zi după ce Bene a fost găsit în localitatea Manduria.

Bene urmează să fie extrădat în baza mandatului european de arestare emis de Tribunalul Cluj, dar numai după ce autoritățile italiene verifică legalitatea acestuia. actualdecluj.ro a solicitat detalii la Ministerul Afacerilor Externe privind identificarea lui Bene și revenim cu informații atunci când le vom primi de la minister.

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Mită la CJ” și nu a fost găsit de polițiști pentru a fi încarcerat la Gherla.

Bene este de negăsit din data de 31 ianuarie, când, alături de ceilalți condamnați din dosar, ar fi trebuit să ajungă la pentitenciarul Gherla pentru a-și executa pedeapsa.  Bene a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, şi spălare de bani. În același dosar, care viza inclusiv trucarea unei licitații la Aeroportul Internațional Cluj.

Revenim cu informații. Până atunci, citește și:

DOCUMENT DNA: Cum l-ar fi mituit Bene pe directorul aeroportului din Cluj

Pe urmele lui Ioan Bene, nordicul. Suedia ar fi o posibila locație a omului de afaceri, dat în urmărire generală. Adresa exactă, poze din satelit și cei doi români înregistrați în același loc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags