Închide

Pe urmele lui Ioan Bene, nordicul. Suedia ar fi o posibila locație a omului de afaceri, dat în urmărire generală. Adresa exactă, poze din satelit și cei doi români înregistrați în același loc

ActualitateRecomandarea redacțieiTop News by Catalin Suciu - ian. 31, 2018 1 5914

Ioan Bene (foto jos) e rezident în Suedia. Sursele Actual de Cluj spun că omul de afaceri ducea o viață dublă, cea din România, unde încasa pe bandă rulantă contracte de la stat, și una la nordici. În Suedia, toate datele despre rezidenți sunt transparente, așa încât încercăm să vă oferim o imagine de ansamblu cu locul în care s-ar putea afla omul de afaceri.

Vă dăm și adresa exactă, vă oferim și imagini din satelit. Cum telefonul său este închis, iar Poliția n-a reușit să dea de el, poate le oferim mai ușor o pistă de verificat.

În evidența  suedeză, toți rezidenții apar cu nume, prenume, adresa de domiciliu. Toți, nu doar cetățenii străini. Așadar, potrivit  personer.eniro.se, un anume Ioan Bene e rezident suedez la adresa  Glasgatan 2, 26773, localitatea  BILLESHOLM(SUEDIA), un orășel liliputan ce numără în jur de 3000 de locuitori.

La aceeași adresă indicată de Bene statului suedez , mai figurează încă doi cetățeni români, Sorin Docuz și Sorinel Adamescu, plus datele la care s-au mutat cei doi la adresa respectivă, 20 august 2016, respectiv 9 decembrie 2016. Sorin Docuz are 50 de ani, Adamescu are 47. Bene, vă spunem, are 49 de ani.

Potrivit hitta.se, un program de cartografiere suedez, proprietatea la care apar ca rezidenți Bene, Docuz și Adamescu are 2488 de metri pătrați, fiind ideală pentru a găzdui 4 persoane.

Distanța indicată din Cluj până la adresă este de 1812 kilometri, plus/minus câteva zeci, în funcție de rută. Cu mașina, indicatorii anunță un drum de 20-22 de ore.

Mai mult decât atât, tot acolo sunt înregistrate două firme,  Nordvästpapper HB și Romswed Transport & Spedition, a doua fiind românească, un PFA înregistrat în 1996 pe numele lui Sorin Docuz, de transport și bunuri. Pe baza declarației de venit pe 2016, PFA-ul înregistrează cifră de afaceri între 150 și 300.000 de euro.

Firma apare și cu un număr de contact, 072-857 79 15, pe care am încercat, de asemenea, să-l apelăm, însă numărul nu mai este valid.

La acea adresă unde apare și Ioan Bene, sunt înregistrate 10 autovehicule, după cum urmează: 5 Mercedez Benz, un Peugeot, un Lexux, un Iveco, un Ford și un Scania. Pe lângă acestea, tot acolo apare un Harley Davidson din 2010.

Docuz, cel care conduce PFA-ul, are și un Shorthaired Pointer German (rasă canină-n.r.), în vârstă de 8 ani, ne mai spune statul suedez. Date publice. Diferență, da?

Sorin Docuz /facebook – e înregistrat la adresa la care figurează Ioan Bene în Suedia

Reamintim, omul de afaceri clujean Ioan Bene a primit o condamnare definitivă cu executare în dosarul “Mită la CJ”, în care a fost condamnat și fostul președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu. Bene fusese condamnat la 3 ani și 10 luni, iar miercuri, Curtea de Apel i-a redus sentința cu 2 luni.  Bene e acuzat de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, şi spălare de bani. Bene e dat în urmărire generală după ce polițiștii care ar fi trebuit să-l conducă la penitenciarul Gherla, unde trebuie să-și ispășească pedeapsa, nu l-au găsit la nici o adresă.

 

Un comentariu

  1. Aiurea sa fii hotz in Ro corupta pe de o parte si rezident intr-o tzara scandinava, unde corectitudinea e pe prim-plan. In sinea lor tanjesc sa fie cinstitzi…

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare