Închide

Câte milioane costă un parking falimentar în Cluj-Napoca

EconomieTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - iul. 31, 2014 1 1149

Lichidatorul judiciar a demarat seria de licitații prin care se încearcă vânzarea parkingului de 250 de locuri din Mărăști, construit pe terenul Primăriei și operat de o societate ajunsă în faliment. Preț de pornire: 15,4 milioane de lei.

 

Imobilul cu parcări supraterane și spații comerciale, cu subsol, parter și cinci etaje, din cartierul Mărăști a fost scos la licitație pentru 15, 4 milioane de lei (preț fără TVA) de către Expert Insolvență, lichidatorul judiciar al societății Parking Mărăști, intrată în faliment. Primele date de licitații au fost stabilite pentru 18 și 25 iulie, însă deocamdată nimeni nu a achiziționat parkingul, potrivit reprezentanților Expert Insolvență. Urmează alte tentative de vânzare, licitația urmând să fie reluată în caz de neadjudecare în 22 și 29 august, 5, 12, 19 și 26 septembrie și 3 octombrie, în aceleași condiții. „Societatea a intrat în insolvență la finalul anului trecut, iar falimentul a fost declarat în martie. Firma e în faliment, parkingul e scos la vânzare, iar chiriașii existenți au fost păstrați. Deocamdată nu a fost nimeni interesat, dar sunt convins că vom găsi cumpărător pentru acest obiectiv”, a menționat Emil Gros, asociat coordonator în cadrul Expert Insolvență.

 

Parkingul situat pe Calea Dorobanților dispune de 250 de locuri și are stabilit un tarif de 1 leu/oră, cu un preț de 300 de lei pentru abonamentul lunar. Administratorii au invocat însă gradul foarte slab de ocupare atins de parking (una din cauze fiind faptul că șoferii continuă să parcheze ilegal în zonă) pentru a explica eșecul afacerii. Parkingul din Mărăști a fost construit pe un teren concesionat de municipalitate și este operațional din 2008. Societatea Parking Mărăști a fost înființată în septembrie 2004, fiind deținută de Flaviu Cherteș, Mircea Cherteș și Simona Ionescu, cu administratori Costică Pocol și Flaviu Cherteș. Potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor Publice, societatea a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei și pierderi de două ori mai mari decât în anul precedent: 3,2 milioane de lei. În 2012, la o cifră de afaceri similară, 1,38 millioane de lei, pierderile erau de 1,66 milioane de lei. 

Un comentariu

  1. Asta e un exemplu de manual pentru luat muie. Chertes, liberalul, a vrut sa fie smecher, a primit in concesionare un teren pentru parking si a luat muie pentru ca nimeni nu i-a asigurat clientii. Alt exemplu de dat muie e exemplul de succes, parking primarie care are grad de ocupare de 500% pentru ca apostu si moisin i-au futut pe intreprinzatori, de oriunde in cluj, sa-si plateasca abonamente in p[arkingul primariei desi ei au punct de lucru in Baciu sau Marasti. Uite asa face serviciul parcari profituri !

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.