Închide

Cât costă să transformi o zonă verde în parc pentru clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 09, 2018 1 1296

Circa 6,9 milioane de euro sunt necesari pentru reamenajarea Parcului Feroviarilor și introducerea sa în circuitul public. Estimarea a fost făcută de Ordinul Arhitecților din România, partenerul Primăriei Cluj pentru lansarea concursului de soluții prin care să fie ales cel mai bun proiect pentru reînvierea acestui parc de 5 hectare abandonat ani la rând.

OAR s-a ocupat de tema de proiectare pentru revitalizarea acestui parc, după ce a semnat un contract cu Primăria Cluj după ce Ordinul Arhitecților a reușit să preia cele 5 hectare de teren de la Ministerul Transporturilor.

 Responsabilul de temă este arhitectul Răzvan Vasiu, cadru didactic la Peisagistică, USAMV, un specialist care face legătura între arhitectură, urbanism şi peisagistică.

Specialiștii OAR au estimat investiția necesară transformării Parcului Feroviarilor la peste 6,9 milioane de euro. Contractul de proiectare a fost estimat la 120.000 euro.

Acesta va reprezenta premiul I la concursul de soluții pe care Primăria urmează să-l lanseze în perioada imediat următoare. Premiul doi a fost estimat la 7500 euro iar premiul trei la peste 4200 euro.

Consilierii locali vor discuta la ședința ordinară din 12 februarie un proiect de hotărâre prin care se stabilesc aceste valori ale premiilor de la concursul de soluții pentru Parcul Feroviarilir. Valoarea premiilor este de peste 130.ooo de euro.

În cazul unui vot favorabil, urmează lansarea calendarului pentru concurs și stabilirea juriului care va selecta propunerile câștigătoare.

Anul trecut, oamenii au fost chemați la fața licului pentru a spune cum doresc să arate acest parc.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.