Închide

Cartă a minorităților naționale, semnată săptămâna viitoare la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 17, 2015 0 302

O „Cartă culturală a minorităților naționale clujene”, un document ce vizează inițierea unui model funcțional de interculturalitate în Cluj, va fi semnată săptămâna viitoare.

Carta minorităților clujene va fi lansată în spațiul public săptămâna viitoare, luni dimineața la ora 11, în sala Tonitza a Muzeului de Artă, unde va fi și semnată. Luni sunt prezenți la muzeu reprezentanți ai unor instituții culturale și ale minorităților naționale clujene care își vor prezenta argumentele privind importanța principiilor și acțiunilor cuprinse în acest document. Momentul va fi urmat de semnarea Cartei, gest prin care semnatarii lansează documentul în spațiul public clujean.

”Avem convingerea că încurajarea dialogului intercultural, respectiv dezvoltarea unei relații active între culturi, contribuie la dezvoltarea unei comunități democratice, reprezentând totodată, o condiție esențială pentru dezvoltarea societăților coezive și creșterea calității vieții”, subliniază inițiatorii în textul Cartei, care adaugă că documentul se dorește a fi fundamentul dialogului permanent dintre comunitățile Clujului, în scopul cunoașterii, înțelegerii și respectului reciproc față de valorile culturale ale fiecăruia.

Deocamdată inițiatorii Cartei nu sunt cunoscuți, dar anunțul privind semnarea cartei vine de la Heghedus Csilla, vicepreședinte UDMR și fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu