Închide

Care sunt cartierele preferate printre cumpărătorii de locuințe în Cluj

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 02, 2018 1 4803

Mănășturul, cartierele Gheorgheni și Mărăști sunt cele mai căutate zone în rândul potențialilor cumpărători de locuințe, iar apartamentele cu două camere trezesc în continuare cel mai mare interes, relevă cel mai recent raport al portalului CompariImobiliare.ro.

În primul trimestru din 2018, valoarea medie de listare pentru un apartament din oraş a ajuns la 1.480 de euro pe metru pătrat util. Cât despre preferințele clienților, cei mai mulți cumpărători sunt interesați de apartamente cu două și trei camere, iar zonele cele mai căutate sunt cartierele constituite ale orașului: Mănăștur, Gheorgheni și Mărăști. Urmează în clasament centrul, cartierele Zorilor și Grigorescu, dar și mai recent dezvoltata zonă Bună Ziua. Pentru case, în topul căutărilor se află cartierul Andrei Mureșanu și zona centrală. Pentru a achiziționa un apartament în cel mai scump oraș din țară, bugetele trebuie să fie tot mai mari, dacă e să ne luăm după sumele cerute de proprietari și afișate ca preț de listare. În Piața Mihai Viteazu, media a trecut de 2000 de euro/mp (2119), în centru, în Andrei Mureșanu și chiar în Becaș, prețurile sunt de peste 1800 euro/mp. Chiar și în Florești și Apahida, media prețurilor cerute pentru apartamente este de 821 euro/mp și 860 euro/mp.

Cel mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare, platforma lansată și susținută de Imobiliare.ro, arăta că doar în unul dintre marile centre regionale ale țării apartamentele sunt mai scumpe acum decât înainte de recesiune.  Cluj-Napoca a consemnat cel mai rapid ritm de creștere a prețurilor locuințelor în ultimii ani, iar în primul trimestru din 2018, valoarea medie de listare pentru un apartament din capitala Transilvaniei a ajuns la 1.480 de euro pe metru pătrat util, față de 1.280 de euro pe metru pătrat util în perioada similară din 2008.

Se pregătesc și proiecte noi: conform datelor Direcției Regionale de Statistică, în luna februarie în județul Cluj au fost eliberate 113 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale.

 

Statistici Compariimobiliare.ro:

Cele mai căutate tipuri de apartamente

2 camere – 47%

3 camere – 30%

1 cameră – 12%

4 camere – 11%

Zonele preferarte pentru achiziţia de apartamente

Manastur – 17%

Gheorgheni – 17%

Marasti – 13%

Central – 8%

Zorilor – 6%

Grigorescu – 5%

Buna Ziua – 4%

Floresti – 3%

Borhanci – 2%

Europa – 2%

Cele mai căutate tipuri de case

4 camere – 33%

5 camere – 22%

3 camere – 13%

2 camere – 11%

Zonele preferarte pentru achiziţia de case

Andrei Muresanu – 9%

Central – 8%

Floresti – 6%

Iris – 6%

Borhanci – 6%

Dambul Rotund – 5%

Gheorgheni – 5%

Europa – 4%

Buna Ziua – 4%

Someseni – 4%

 

Citește ș:

„Fierbe” capitala preţurilor. Imobiliare.ro: Clujul e primul oraş unde preţurile apartamentelor sunt mai mari decât în perioada de boom

 

 

Un comentariu

  1. cum ati ales zone preferate? bazat pe ce?
    de manastur toata lumea fuge si voi il dati pe locu 1.
    o fi avand eventual ele mai multe tranzactii, avand cea mai mare oferta. dar asta nu inseamna ca e cel mai dorit.

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare