Închide

Care-s mai mulți câștigă! Încă un hop pentru autobuzul spre strada Edgar Quinet

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 30, 2016 0 510

Linia de autobuz nr.19 urmează să fie prelungită pentru a deservi și locuitorii de pe strada Edgar Quinet. Propunerea a fost lansată la finalul săptămânii în dezbatere publică de către primărie și implică și instituirea unui sens unic pe strada Negoiu, între intersecția cu strada Mehedinți și intersecția cu străzile Bâlea și Dimitrie Gusti.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat măsurile complementare pe care le comportă propunerea și anume sensul unic pe strada Negoiu implică desfințarea unor locuri de parcare dar și a unor garaje din zonă. „Sunt circa 3000 de oameni care locuiesc în zona Edgar Quinet, normal că introducerea unei linii de transport în comun se justifică. Pentru prelungirea traseului liniei de autobuz 19, dar și pentru instituirea sensului unic pe strada Negoiu există avize de la toată lumea, de la siguranța circulației și de la poliție. Sunt câțiva cetățeni, este adevărat din zona Negoiu, care se opun acestei măsuri pentru că nu vor mai putea parca în zonă după instituirea sensului unic. Cu toate acestea pe respectiva arteră se parchează pe trotuare”, a spus Tarcea.

Primarul Emil Boc a promis la finalul lunii iunie că o linie de transport va deservi și locuitorii de pe strada Edgar Quinet, singura stradă privată pe care primăria a reușit să o preia în domeniul public anul acesta.

Autobuzul va merge și pe strada Edgar Quinet

VIDEO Locuiești pe Edgar Quinet? Primăria ți-a preluat strada ca să o repare

Propunerea de extindere a linie de circulație nr. 19 care deservește strada Mehedinți și pe strada Edgar Quinet (odată cu instituirea sensului unic de circulației pe strada Negoiu, pe tronsonul cuprins între intersecția cu Bâlea-Dimitrie Gusti dar și cu Mehedinți) a fost lansată în dezbatere publică la finalul acestei săptămâni.

Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier.

Linia nr. 19 urmează să urce pe strada Câmpului – Bâlea – Dimitrie Gusti – Edgar Quinet și se va intoarce pe strada Edgar Quinet – Dimitrie Gusti – Negoiu – Mehedinți, restul traseului ramânand nemodificat.

linie 19

Riveranii de pe Edgar Quinet au pornit deja o campanie de susținere a introducerii transportului în comun. „Vă rog mult să intrați pe site- ul primăriei la secțiunea din link și să susțineti prin opinii scrise pe mail utilitatea introducerii urgente a transportului public pe strada noastră și introducerea sensului unic pe strada NEGOIU. ESTE EXTREM DE IMPORTANT SĂ FIE TRIMISE URGENT UN NUMĂR CONSIDERABIL DE MESAJE DE SUSȚINERE!Sunt din păcate cetățeni din zona Negoiu care se simt lezați de introducerea transportului public în zonă, cu siguranță se vor desființa locuri de parcare și de aceea trebuie, de pe site- ul primăriei, repet la secțiunea indicată din link, TOȚI cei interesați de transport dar și posesorii de mașini solidari cu vecinii lor să publice mesaje de susținere pe adresa consultarepublica@primariaclujnapoca.ro”, se arată pe pagina de Facebook dedicată cartierului Edgar Quinet. 

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat că decizia de introducere a linie de transport în comun se va face în funcție de numărul de susținători care se vor exprima. „Cei care vor fi mai mulți, vor avea câștig de cauză”, a mai spus viceprimarul.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.