Închide

Care e filmul care deschide TIFF 2015: biletele la gala de deschidere se vând de azi

ActualitateCultură by Actual de Cluj - feb. 25, 2015 1 704

„Wild Tales”, o comedie neagră de Oscar, deschide ediția din acest an a festivalului de film Transilvania, anunță azi organizatorii.
„Wild Tales/ Relatos Salvajes”, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie. Lider de box office în Argentina, anul trecut, comedia neagră despre răzbunare e programată în Piața Unirii din Cluj-Napoca vineri 29 mai, de la 20.45.
„Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scrie revista americană „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. În România, va fi distribuit de Transilvania Film, în luna iunie.

„Wild Tales” va fi inclus la TIFF în Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune producții argentiniene din ultimii doi ani și va aduce la Cluj o importantă delegație de regizori, actori și producători. Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziționate în avans, de astăzi, de pe biletmaster.ro și costă 30 de lei.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare