Închide

„Cristian” umple cinematografele la Cluj: o proiecție de gală, cu echipa „De ce eu?”, cu sala plină. Plus încă una

ActualitateFilm by Kristina Reştea - feb. 24, 2015 0 452

 

Filmul regizorului Tudor Giurgiu, inspirat din povestea controvesatului caz al procurorului Panait, va avea la Cluj nu una, ci două proiecții de gală. Cu o zi înainte de data anunțată pentru evenimentul de la Cluj (25 februarie), biletele pentru proiecția „De ce eu?” de la Cinema Florin Piersic au fost epuizate, așa că a fost programată încă o „sesiune” de gală, cu participare echipei filmului. Aceasta are loc de la ora 20.00, la Cinema Victoria.  

„Clujenii vor avea ocazia să vadă în avanpremieră filmul inspirat de controversatul caz al procurorului Cristian Panait și să le pună întrebări regizorului Tudor Giurgiu și actorilor Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Alin Florea și Ionut Caras. Biletele au fost puse în vanzare și pot fi achiziționate de la cinematograf!”, anunță reprezentanții producătorului. La puțin timp după anunț, mai bine de jumătate dintre biletele disponibile la casieria Victoria erau vândute.

De ce eu? a avut premiera mondială la Berlinale – Berlin International Film Festival 2015 și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. În Cluj, va putea fi vizionat din 27 februarie la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City Iulius Mall și Cinema City Polus.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui procuror din Oradea, Alexandru Lele, și a presiunilor exercitate asupra sa. Devenit un simbol al luptei din interior împotriva unui sistem corupt, Panait a fost subiectul a numeroase articole de presă și dezbateri.

 

Citește și

 

Când teroarea poartă Burberry și Finalul se plimbă cu NUP-ul. Mizele “recuperării” procurorului Panait: generația tânără și redeschiderea cazului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.