Închide

Bulibașa din Gilău va fi înmormântat lângă eroi din Al Doilea Război Mondial

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 08, 2019 0 453

Bulibașa din Gilău, județul Cluj, va fi înmormântat lângă … eroii din Al Doilea Război Mondial. Mai exact, într-o zonă din cimitir dedicată acestor eroi. Locuitorii comunei sunt revoltați, mai ales că din punct de vedere legal nu se poate face nimic.
Bulibașa din comuna Gilău, Rudi Varga, în vârstă de 78 de ani, a murit săptămâna trecută. Familia dorește să-l îngroape în cimitirul comunei, chiar într-o zonă dedicată eroilor din Al Doilea Război Mondial. Fiica acestuia – Dana Rozalia Varga, consilier de stat în guvernul Dăncilă, a comandat deja groapa în cimitir, chiar lângă un monument dedicat Eroilor .
Primăria a convocat o ședință extraordinară, a consultat juriști și avocați, dar a ajuns la concluzia că nu poate împiedica înmormântarea în locul ales, pentru că nu există un regulament de funcționare a cimitirului, prin care să fie delimitate zonele. Înmormântarea e programată mâine, de la ora 12:00, iar slujba va fi oficiată chiar de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.
Liderul comunității rome din Gilău a devenit cunoscut în urmă cu câțiva ani, cand a dat în judecată statul român și a solicitat returnarea unei cantități mari de aur confiscate în comunism. La finalul procesului a obținut restituirea a aproximativ 8 kilograme. 

foto: Dana Varga/facebook

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare