Închide

Bulgărele de sare de la IRA s-a pus în calea metroului din Cluj. Emil Boc e încrezător că metroul nu se va împiedica de drobul de sare, mai ales că acum omul a ajuns și pe Marte

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 01, 2021 1 1171

Forajele făcute în proiectul metroului din Cluj au adus date privind existența unui zăcământ de sare în zona Podului Ira. Descoperirea ar putea aduce devierea traseului și costuri suplimentare față de estimările inițiale. La IRA urma să funcționeze cel mai important nod modal de pe traseu care asigura conexiunea cu traseul trenului metropolitan și cu zona aeroportului. Primarul Emil Boc a declarat pentru Pro TV că e convins că un bulgăre de sare nu va sta în calea metroului din Cluj și că specialiștii vor aduce soluții pentru ca metroul să se facă.

„Experţii în acest moment analizează toate soluţiile şi vă pot asigura că există soluţii. Acum 50 de ani omul a ajuns pe Lună, acum a ajuns pe Marte, vă daţi seama că se va putea face un metrou chiar dacă întâlneşte un bulgăre de sare în cale.”, a declarat Emil Boc pentru Știrile ProTV.

Cu un zăcământ de sare (nedescoperit la faza de proiectare și licitație) a avut Primăria probleme și în cazul realizării podului Porțelanului, lucrarea sistată de doi ani de zile, cu contract de lucrări expirat, pentru care municipalitatea caută soluții să îl repornească.

Geologi citați de PRO TV au arătat că, odată cu excavații în zonele cu zăcăminte de sare pericolul de infiltrații este și mai mare și poatea duce în timp la destabilizarea solului dar și că toate costurile de intervenție în astfel de zone sunt exorbitante.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu