Închide

Clujul reintră în zona roșie, peste 3 cazuri de infecție cu coronavirus la mie azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - mart. 01, 2021 0 568

Incidența infecției cu coronavirus a depășit pragul critic de trei cazuri la mia de locuitori astăzi în Cluj, după săptămâni în care aceasta scăzuse sub acest prag.
E vorba de o incidență de 3,15 cazuri la mia de locuitori în județ, azi, a doua cea mai ridicată din țară, în condițiile în care doar trei județe se află în scenariul roșu de funcționare – Cluj, Maramureș și, cu peste 5 cazuri la mie, Timiș. Spre comparație ieri incidența infecției era, în Cluj, de 2,86 cazuri la mie.

Mai menționăm că deși a fost weekend iar numărul testelor de depistare a infecției procesate a fost semnificativ mai mic decât într-o zi normală – 473 de teste față de o medie zilnică de 1.800 în ultimele săptămâni – la Cluj au fost confirmate doar în ultimele 24 de ore peste trei sute de cazuri noi de infecție. Mai exact, 326 cazuri noi la 473 teste procesate, practic două din trei teste procesate s-au dovedit a fi pozitive. Sunt cele mai multe cazuri noi găsite într-un județ din țară în acest interval, exceptând Capitala.

Mai precizăm că, cu aceste peste trei sute de cazuri noi, numărul total al cazurilor de infecție confirmate în Cluj de la debutul pandemiei în urmă cu un an a depășit 40.000, cele mai multe într-un județ din România.

Subprefectul Irina Munteanu spune că incidența de astăzi este determinată de ”ajustări la final de lună în platforma CoronaForm, prin alocări restante, alocarea cazurilor pozitivate la noi, dar cu domiciliu în alt județ, deoarece își desfășoară activitatea în Cluj Napoca conform datelor rezultate din anchete epidemiologice și alocări la finalizarea unor anchete epidemiologice din ultimele zile”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare