Închide

Buchete de trandafiri, mușcate, Gingko biloba și mur la ghiveci, cireșe și vinuri albe din producția proprie, în oferta unei universități care le scoate la vânzare pe stradă, în piața de flori de pe strada Potaissa

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 07, 2022 0 173

Buchete de trandafiri, mușcate, Gingko biloba și mur la ghiveci, cireșe și vinuri albe din producția proprie, în oferta unei universități care le scoate la vânzare pe stradă, în piața de flori de pe strada Potaissa.

Piața de flori altfel, organizată anual pe strada Potaissa de lângă fostul zid al cetății Clujului, are loc în acest an între 10 și 13 iunie, la aceasta participă și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) cu produse provenite din stațiunile proprii.
Astfel, oferta cea mai variată este din partea Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), care va participa, între altele, cu buchete de trandafiri, mur, Gingko biloba și tuia la ghivece, mușcate curgătoare, semicurgătoare și cascadă, dar și cireșe din livada proprie.
Vizitatorii vor avea ocazia să achiziționeze și vinurile albe produse la stațiunea USAMV Cluj-Napoca, Vinea Apoldia Maior – Eruditus, Docentus, Traminer Roz, Riesling Italian și Sauvignon Blanc, precum și ulei de floarea soarelui presat la rece, din producția de la ferma Cojocna.

Cireșele costă 12 lei pe kilogram, trandafirii la ghiveci – 25 lei, trandafirii la fir – 3 lei, mușcatele – între 10 și 25 de lei, iar ginkgo biloba – 20 lei pe ghiveci.
Evenimentul programat pe strada Potaissa este organizat de Asociația Daisler, se află la cea de-a șasea ediție și este prima dată când se va întinde pe durata a patru zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu