Închide

Bucătarul Hădean învață încă 10 tineri să gătească

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 10, 2016 0 255

Un grup de zece tineri ce provin din familii cu venituri reduse învață din toamnă cum să gătească, de la celebrul bucătar clujean Adi Hădean. E a doua clasă a acestui curs, care începe în octombrie.

Programul este gratuit, începe în octombrie și este dedicat tinerilor absolvenți de liceu cu vârsta cuprinsă între 18-21 de ani, fără venituri și care provin din familii al căror venit cumulat nu depășește 800 de lei net pe membru de familie. Hădean derulează acest proiect prin asociația care-i poartă numele și cu ajutorul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentului din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Stagiul de pregătire durează 14 săptămâni, până în ianuarie anul viitor, plus ore de practică din februarie până în iulie, în bucătăriile unor restaurante de top din Cluj-Napoca. Orele de practică se vor desfășura zilnic, de luni până vineri, minim 6 ore pe zi, conform programului stabilit cu bucătarii-șefi ai fiecărui restaurant participant în proiect.

Prima ediție a Școlii de Bucătari s-a finalizat cu angajarea a șase dintre cursanți chiar în restaurantele în care și-au derulat practica, ceilalți patru primind oferte de angajare din partea altor restaurante din afara proiectului, spun reprezentanții asociației lui Hădean.

 Citește cum a fost la prima ediție a cursului:

Adi Hădean își face asociație la Cluj ca să ajute tinerii să facă bucătărie

Citește și:

Adi Hădean: “e criză de bucătari în toată Europa, când am plecat din Cluj se deschiseseră 3 restaurante cu specific italian, după 3 luni erau închise”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu