Închide

BT răscumpără 3 milioane de acțiuni proprii într-o săptămână, plătește 1,6 milioane euro

Economie by Mihai Prodan - mart. 12, 2018 0 155

Banca Transilvania mai răscumpără de pe piața de capital trei milioane de acțiuni proprii într-o săptămână, pentru care plătește 1,6 milioane de euro.
A doua cea mai mare bancă din țară în funcție de active, Banca Transilvania, cumpără în cinci tranșe, din 5 până în 9 martie, peste trei milioane de acțiuni proprii, pentru care plătește în total 7,36 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. Cumpărăturile vin după decizia Consiliului de Administrație al băncii cu sediul în Cluj de a răscumpăra o cantitate mare de acțiuni proprii de pe piața de capital; titlurile răscumpărate săptămâna trecută au fost achiziționate pentru prețul mediu de 2,44 lei pe bucată. BT a mai răscumpărat la începutul acestei luni 1,35 milioane de acțiuni proprii, pentru prețul de 3,29 lei pe bucată.

Banca a anunțat în 1 martie că vrea să cumpere până la 10 milioane de acțiuni proprii, pentru care e dispusă să plătească până la 3,5 lei pe titlu, deci un buget de 35 milioane de lei. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație în 28 februarie iar sesiunea de cumpărături durează până în 23 martie. Citește și:

A doua cea mai mare bancă din țară, cu sediul în Cluj, iese la cumpărături, vrea 10 milioane de acțiuni proprii, plătește milioane de euro

 • author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare