Închide

BREAKING Premierul Ponta își dă demisia UPDATE Pleacă și Piedone

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 0 245

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat în urmă cu puține momente că premierul Victor Ponta își depune mandatul. UPDATE Ponta confirmă

„O să anunțe și premierul, cât de curând”, a spus Dragnea după ce a anunțat că Ponta își depune mandatul. Acesta a spus că a avut o discuție „foarte serioasă” cu premierul, „nu ne putem juca cu situația actuală”. „Trebuie să găsim o soluție pentru ca țara să rămână stabilă. Primul ministru va gestiona situația până se va găsi altă soluție (…) Am analizat toate implicațiile, se vor întâmpla niște lucruri”.

Anunțul a fost confirmat la puține minute și de premier: „Mi-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele. Vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut datoria. Răspunderea juridică va fi stabilită de justiţie. Sper să nu fie vorba de răzbunare. Să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea. Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a declarat Ponta.

Decizia premierului vine după ample proteste aseară în Capitală, cu 25.000 de oameni ieșiți în stradă, nemulțumiți de tragedia din clubul Colectiv, unde vineri seara 27 de persoane au murit pe loc, alte zeci au fost rănite grav iar numărul celor morți până la această dată, inclusiv la spital, depășește 30. Un protest similar e așteptat pentru această seară la Cluj.

 

UPDATE ora 12.20 Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și-a dat și el demisia din funcție, anunță surse oficiale citate de Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu