Închide

BREAKING Fostul viceprimar Clujului, Anna Horvath, 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare!

ActualitateTop News by Catalin Suciu - mart. 23, 2018 1 943

Fostul viceprimar al municipiului, Anna Horvath, a primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție, în care este acuzată de trafic de influență.  Omul de afaceri Fodor Zsolt, pentru care Horvath a înlesnit obținerea unor autorizații, a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

La sfârşitul anului trecut, fostul viceprimar al Clujului Anna Horvath şi omul de afaceri Zsolt Fodor au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj, Horvath fiind acuzată că s-a folosit de influenţa sa pe lângă funcţionari publici din Primărie, pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare pentru omul de afaceri Fodor Zsolt.

Tribunalul Cluj a condamnat-o la 2 ani și 8 luni cu executare, ea refuzând munca în folosul comunității în eventualitatea unei sentințe cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Inalta Curte de Casație și Justiție.

În luna martie 2017, Horvath a demisionat din funcţia de viceprimar.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată că în perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice. „Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire. Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente,având o valoare totală de circa 20.000 lei, la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale. Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract. De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice”, au arătat procurorii DNA.

Știre în curs de actualizare

Anna Horvath, prima reacție după condamnare: „România este un stat securist în care statul de drept nu există!”

Un comentariu

  1. avizele de oportunitate nu se confirma, ele stau la baza intocmirii PUZ-urilor. Procurorii mai au de invatat. Pentru a pune doi stalpi pe domeniul public care sa sustina un balcon n-ai nevoie de PUZ.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.