Închide

Cluj-Napoca, rată de infectare de peste 8 la mie

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 07, 2021 0 1348

Record de infectări în singurul oraș din județul Cluj unde rata de infectare e atât de mare încât a fost nevoie de restricții considerabile ale mobilității pe tot parcursul săptămânii, în încercarea de a limita răspândirea infecției cu coronavirus. E vorba de Cluj-Napoca, unde azi incidența a depășit opt cazuri la mia de locuitori, un record.

Incidența infecției cu coronavirus în Cluj-Napoca e azi de 8,01 cazuri la mie, în creștere de la 7,76 ieri, 7,66 luni și 7,73 vineri. Aceasta, în condițiile în care doar în ultimele două săptămâni aici au fost depistate peste 2.700 de cazuri noi de infecție. ”Da, această rată nu a fost atinsă de ceva vreme”, spune prefectul Tasnadi Szilard pentru actualdecluj.ro. ”În raport de noile resticții, raportat la modalitatea de calcul a ratei, avem nevoie de cel puțin 17 zile de la luarea acestora pentru a ne putea pronunța asupra eficienței. În momentul de față este prematură aprecierea eficienței. Iar în raport de creșterea ratei, se confirmă trendul ascendent, un fenomen preconizat în ultima perioadă”.

E prima dată în acest an când Cluj-Napoca atinge acest prag, dar nu prima dată de la debutul pandemiei. Tasnadi spune că în noiembrie anul trecut incidența a ajuns la 9.04 la mie. Aici detalii

Amintim, Clujul e județul din țară cu cele mai multe infecții depistate de la debutul pandemiei până în prezent și a depășit în urmă cu câteva zile pragul de 50.000 de infecții depistate – aceasta și pentru faptul că în județ sunt procesate zilnic până la 2.000 de teste de depistre a infecției. Totodată județul Cluj e, de la debutul pandemiei până în prezent, unul dintre județele cu cele mai ridicate rate de infectare din țară. Situația de ieri:

Aproape patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus în Cluj în ultimele 24 de ore, de departe cele mai multe din țară cu excepția Capitalei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare