Închide

Aproape patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus în Cluj în ultimele 24 de ore, de departe cele mai multe din țară cu excepția Capitalei

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 06, 2021 0 902

Aproape patru sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus în Cluj în ultimele 24 de ore, de departe cele mai multe din țară cu excepția Capitalei.
În Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 385 cazuri de infecție cu coronavirus, cele mai multe din țară cu excepția Bucureștiului unde au fost depistate aproape 1.700. Clujul e urmat de Timiș, cu 235 cazuri de infectare în acest interval.

Să precizăm că în Cluj sunt procesate zilnic în medie între 1.500 și 2.000 de teste de depistare a infecției, acesta fiind parțial motivul pentru numărul mare de cazuri găsite zilnic în județ; în ultimele 24 de ore au fost prelucrate la Cluj aproape două mii de teste, mai exact 1.966, dintre care peste o mie au fost prelevate de la pacienți care au manifestat simptome.

În Cluj au fost depistate până acum aproape 51.000 de cazuri de infecție cu coronavirus, cele mai multe din țară după Capitală. În total până acum în Cluj au fost realizate 445.800 de teste în județ, de la debutul pandemiei – o rată de pozitivare de aproape 1 din 9 cazuri. Rata de infectare e azi de 6,4 la mia de locuitori, a treia cea mai ridicată din țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu