Închide

600 de cazuri noi de infecție cu Covid 19 la Cluj într-o zi, cele mai multe din țară azi, peste 16.000 clujeni infectați

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2020 0 469

Clujul este și azi județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore, la mare distanță de restul județelor exceptând Capitala.

E vorba de peste șase sute de cazuri noi de infecție diagnosticate în ultimele 24 de ore, mai exact 606, cifră depășită astăzi doar de Capitală, cu peste o mie de cazuri. Clujul depășește azi, astfel, pragul de 16.000 de persoane infectate de la debutul pandemiei, în primăvara acestui an – e vorba, azi, de peste 16.400 de cazuri diagnosticate, dintre care doar aproximativ 10% au fost tratate și declarate vindecate, în spitalele dedicate.

Amintim, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut cu trei mii în doar o săptămână, la Cluj. Fiecare unul din o sută de clujeni infectați cu coronavirus a decedat.

În Cluj au decedat după ce au fost depistați cu infecție cu coronavirus, până ieri, un număr de 169 de pacienți – puțin peste 1% dintre cei diagnosticați. Numărul clujenilor diagnosticați cu infecție cu coronavirus a crescut cu trei mii în doar o săptămână – lunea trecută, în 9 octombrie, numărul total al celor infectați era de peste 12.700, o creștere de peste trei mii de cazuri doar în această săptămână.

Amintim, prectul Mircea Abrudean spune că orașul Cluj-Napoca nu va fi carantinat deocamdată și nici măcar nu a fost adusă în discuție această posibilitate, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este – aceasta în condițiile în care astăzi în Cluj-Napoca incidența este de peste 9 cazuri la mia de locuitori, un record, și considerabil peste media județului, de peste 7 cazuri la mie.

Alte localități din județ au depășit și ele incidența de șapte cazuri la mie iar, în unele cazuri, chiar de 10 la mie. În articolul de mai jos, incidențele calculate la mia de locuitori ieri, în fiecare unitate administrativ-teritorială din județ:

Cluj-Napoca, peste 9 cazuri de infecție cu coronavirus la mia de locuitori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare