Închide

Cluj, a doua cea mai mare rată de infecție cu Covid 19 din țară, și azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2020 0 421

Județul Cluj are și azi a doua cea mai mare incidență a infecțiilor cu coronavirus, peste șapte cazuri la mia de locuitori, pondere depășită, și azi, de un singur județ.

În Cluj ponderea infecțiilor cu coronavirus depistate până acum, raportat la populație, este de peste șapte cazuri la mia de locuitori, mai exact azi de 7,42, depășită doar de Sibiu, care azi atinge pragul de 9 cazuri de infecție la mia de locuitori. Sunt singurele județe din țară care depășesc azi pragul de șapte cazuri la mie.

Amintim, numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut cu trei mii în doar o săptămână, la Cluj. Fiecare unul din o sută de clujeni infectați cu coronavirus a decedat. Doar de ieri până azi numărul infecțiilor noi depistate, în Cluj, a depășit șase sute de cazuri, cele mai multe din țară exceptând Capitala.

În Cluj au decedat după ce au fost depistați cu infecție cu coronavirus, până ieri, un număr de 169 de pacienți – puțin peste 1% dintre cei diagnosticați. Numărul clujenilor diagnosticați cu infecție cu coronavirus a crescut cu trei mii în doar o săptămână – lunea trecută, în 9 octombrie, numărul total al celor infectați era de peste 12.700, o creștere de peste trei mii de cazuri doar în această săptămână.

Amintim, prectul Mircea Abrudean spune că orașul Cluj-Napoca nu va fi carantinat deocamdată și nici măcar nu a fost adusă în discuție această posibilitate, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este – aceasta în condițiile în care astăzi în Cluj-Napoca incidența este de peste 9 cazuri la mia de locuitori, un record, și considerabil peste media județului, de peste 7 cazuri la mie.

Alte localități din județ au depășit și ele incidența de șapte cazuri la mie iar, în unele cazuri, chiar de 10 la mie. În articolul de mai jos, incidențele calculate la mia de locuitori ieri, în fiecare unitate administrativ-teritorială din județ:

Cluj-Napoca, peste 9 cazuri de infecție cu coronavirus la mia de locuitori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu