Închide

Bosch, oficial în ex-Nokia village: ”Am venit la Cluj ca să rămânem”

EconomieTop News by Kristina Reştea - mai 09, 2014 1 518

Nemții de la Bosch, cu afaceri globale de 46, 1 miliarde de euro, și-au inaugrurat astăzi centrul de la Cluj, care include o fabrică pentru componente electronice și dispozitive de control pentru industria auto din Europa și o unitate de cerecetare și dezvoltare.

Până la finalul anului numărul de angajați va ajunge la 750, au anunţat oficialii Bosch, fără să precizeze exact câţi vor lucra pe cercetare şi câţi în producţie. Existența centrului universitar din Cluj-Napoca, amplasarea în regiune, dar și conexiunile cu piețele din Europa au fost principalele motive pentru care Bosch a ales ca locație Clujul pentru o nouă unitate, au explicat reprezentanții companiei care a primit și un consistent ajutor de stat pentru investița de la Jucu.

„Bosch a venit la Cluj să rămână”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch România,  companie instalată în parcul industrial Tetarom III, de la Jucu, părăsit recent de o altă multinațională, Nokia.

Oficialii din conducerea concernului german au subliniat însă că  dezvoltarea ulterioară a activității de aici va depinde nu doar de identificarea forţei de muncă necesare, ci şi de îmbunătăţirea infrastructurii. „În România avem și noi probleme de calitate din cauza transportului. Ar fi de dorit să se îmbunătățeacă conexiunea rutieră și să avem o legătură cu autostrăzile din Ungaria. Suntem convinși că dacă rămânem aici, se va realiza și asta”, a precizat Konrad Kaschek, director general al fabricii de la Cluj.

Reprezentanții grupului german au mai subliniat că este necesară o legătură aeriană cu Budapesta, atât pentru traficul de pasageri, cât și pentru cel cargo. Oficialii Bosch au asigurat că centrul operațional de la Cluj este doar prima etapă a investiţiei din România, însă nu oferit cifre sau un calendar privind etapele ulterioare de dezvoltare ale afacerii din parcul de la Jucu.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.