Închide

Clujul, epicentrul linguşelilor electorale: primarul Boc pune Primăria "pe stand by" ca să le facă reclamă candidaţilor PDL la alegeri, premierul Ponta îşi aduce miniştrii la Jucu ca să promită

PoliticaTop News by Mihai Prodan - mai 09, 2014 1 508

După ce s-a speculat că se va muta cu arme şi bagaje în partidul Mişcarea Populară, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, şi-a luat pauză de la job şi i-a ajutat pe candidaţii PDL în campania electorală, în judeţ. Aceasta, în vreme ce la 20 de kilometri distanţă premierul Victor Ponta făcea acelaşi lucru pentru candidaţii partidului său, PSD.

Primarul Emil Boc apare în fotografiile publicate de Monica Macovei (PDL) pe contul său de Facebook, unde aceasta a anunţat că, împreună cu Emil Boc, susţine „iniţiativa privată onestă”. Fotografiile au fost făcute la fabrica de încălţăminte Clujana, despre care se poate spune multe, doar că e o iniţiativă privată – nu. Proprietarul fabricii e Statul Român: e singura fabrică rămasă din regimul comunist, în Cluj, care a rămas neprivatizată.

boc macovei fb
„Inițiativa privată onestă înseamnă locuri de muncă pentru români, bani la bugetul local și național care, administrați bine – așa cum face Emil -, înseamnă o viață mai bună pentru români. Pentru asta, statul român trebuie să nu mai pună piedici sistemului privat prin corupție și taxe multe și mari, iar partidele să promoveze oameni cinstiți și de calitate, precum Emil (sic-n.red.)”, a scris Macovei.

Într-un alt album de fotografii, tot pe reţeaua de socializare Facebook, Macovei anunţă: „Prietenul meu Emil Boc şi eu, în campania PDL, azi în Cluj” – în fotografii, de la un evenimetn de depunere de coroane în centrul oraşului astăzi, primarul Emil Boc apare ca primar – cu tricolorul peste costum, dar înconjurat de membri ai PDL – preşedintele filialei clujene Daniel Buda, prim-vicepreşedintele partidului Alin Tişe, anunţatul candidat la Preşedinţie Cătălin Predoiu, şi respectiv Monica Macovei.

Şi Cătălin Predoiu, prezent şi el azi în Cluj, şi-a făcut campanie pe Facebook cu fotografii din vizita sa:  „Astazi ma aflu la Cluj, in campanie, impreuna cu colegii si prietenii din PDL. Am gasit aici oameni calzi, primitori si un oras cu adevarat european. Dimineata am participat la depunerea jerbelor in onoarea ostasilor romani, care au luptat pentru proclamarea independenţei de stat a Romaniei. Am continuat cu o vizita la Primarie, unde domnul Emil Boc mi-a povestit despre faptul ca municipiul Cluj-Napoca a obtinut statutul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015, ceea ce reprezinta totodata si paşaportul pentru 2021 pentru statutul de Capitala Culturala Europeana, o reconfirmare a faptului ca avem ce arata Europei”.

Surse din staff-ul de campanie al lui Predoiu au spus pentru ActualdeCluj.ro că vizita acestuia la Cluj a început dimineaţă cu o întâlnire cu primarul Emil Boc, unde discuţiile au fost politice. „S-a discutat strategia de reunificare a dreptei după alegerile din 25 mai”, au spus acestea. „Au fost şi discuţii politice, nu doar legate de Cluj. După alegeri se vor întâlni toţi, MRU (Mihai Răzvan Ungureanu-n.red.), Mihail Neamţu, Elena Udrea, Cătălin Predoiu, Emil Boc, Crin Antonescu, Klaus Johannis, în funcţie de ce vor scoate la europarlamentare vor discuta”.

Predoiu a vizitat şi câteva fabrici de pe platforma industrială Clujana, inclusiv fabrica de încălţăminte.

Între timp, la doar 20 de kilometri, stânga politică făcea campanie profitând de invitaţia la deschiderea fabricii Bosch din parcul industrial Tetarom III. Aici a venit şi premierul Victor Ponta, alături de patru miniştri PSD – ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Liviu Dragnea, ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean şi ministrul Sănătăţii, NIcolae Bănicioiu, dar şi câţiva lideri politici ai partidului. După deschiderea fabricii Bosch deputatul Cornel Itu l-a adus pe Ponta şi la inaugurarea unor lucrări de reabilitare a unei şcoli din Dej.

Un comentariu

  1. Dar de ce nu-l invitara si pe jupin Blaga? Interesanta aceasta politica a lui Boc cu fundul in doua luntre. Va fi cel mai cistigat. Cea mai fragila pozitie este a aparatoarei iconice a libertatilor romanilor. Dupa ce s-a facut de bafta cu sloganul SUNT CEA MAI CREDIBILA si a cistigat fara loc cu scorul zdrobitor de 3 % la sefia PDL, suparindu-l strasnic pe INCENDIATORUL CEL ISTET ca nu s-a retras in favoarea blondei, cel procuror ceausist travestit in samurai fragil va trebui sa traga tare la cea opozitie la baioneta. In orice moment actualul guvern ii poate da peste nas cu gaselnita ei: „Trebuie să spunem ce am greşit, o spunem o dată, de două ori, ne cerem iertare şi mergem mai departe cu faţa curată.” Halal eurodeputat!

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.