Închide

Ce planuri are Bosch cu fabrica din Cluj

Economie by Actual de Cluj - mai 21, 2014 0 676

Producătorul de automotive Bosch a avut anul trecut o cifră de afaceri de 212 milioane de euro în România, în creștere cu 18%. Compania anunță că, după investiții totale de 70 milioane euro anul trecut în România, în special în construirea noii fabrici de la Cluj și extinderea celei din Blaj, până la sfârșitul acestui an numărul angajaților va depăși 2.400 persoane.

Bosch a deschis cea de-a doua unitate de producţie dedicată tehnologiei auto în România: în noua fabrică din Cluj, Bosch produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto. În plus, pe viitor, „inima electronică” a sistemului de propulsie al bicicletei eBike va fi fabricată la Cluj. Încă din noiembrie 2013, la Jucu a fost inaugurat Centrul de cercetare şi dezvoltare Bosch din România. Centrul oferă servicii de inginerie şi pentru alte unităţi Bosch, dar şi pentru clienţii locali.

bosch

În 2013, volumul de vânzări în domeniul tehnologiei auto din România a înregistrat creşteri de două cifre. Motivul a fost creşterea producţiei celor doi constructori auto, Dacia şi Ford, precum şi intensificarea exporturilor către alte pieţe din Europa de Est şi Africa. Chiar şi vânzările de piese de schimb au înregistrat rezultate pozitive, arată compania.

În anul 2014, Bosch se aşteaptă la o creştere a volumului de vânzări între 3 şi 5 procente. Una dintre zonele pe care se va pune accent în viitor este reprezentată de produsele care se pot conecta la internet şi serviciile bazate pe internet.

Bosch este prezent pe piaţa din România de 20 de ani şi numără aproximativ 1.700 de angajaţi în 4 locaţii. În anul 2013, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 212 milioane de euro. Pe lângă noul centru de cercetare şi dezvoltare şi unitatea de producţie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto în Blaj, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. În Bucureşti deține o societate de distribuție de scule electrice și accesorii, termotehnică, sisteme de securitate şi siguranţă şi produse destinate industriei auto.

Vezi aici cum a fost deschiderea fabricii Bosch din Jucu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare