Închide

Boc și Șurubaru s-au apucat de…curățarea Parcului Feroviarior. Cele 5,3 hectare de verde vor fi reamenajate, deocamdată, temporar

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 07, 2017 0 832

Administrația locală a început acțiuni de viabilizare în Parcul Feroviarilor, după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern de trecere în proprietatea municipiului a respectivului obiectiv. Primarul Emil Boc a anunțat că parcul va fi amenajat temporar, până la organizarea și finalizarea mult-promisului concurs de soluții menit să dea parcului o nouă „față”.

„Vizăm, în prima etapă, în special eliminarea resturilor menajere și a rampelor clandestine, toaletare preliminară, cosire etc. În perioada următoare, în urma consultării cu societatea civilă și a aprobării Comisiei de estetică urbană, se va realiza o amenajare temporară a Parcului Feroviarilor. Concomitent, Primăria demarează procedura de organizare a unui Concurs de soluții în vederea modernizării complete a acestuia, care presupune următoarele etape: semnare contract pentru realizare temă și regulament de concurs; dezbateri publice cu privire la tema de proiectare; predare temă și regulament concurs, inclusiv documentația aferentă; aprobare buget prin Hotărâre de Consiliu Local și transmitere documentație pentru concurs către ANAP; validare concurs; depunerea soluțiilor de către concurenți; jurizare și publicare anunț câștigători;după perioada legală de contestații, urmează semnarea contractului de proiectare (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentație tehnică pentru autorizația de construcție, asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor); lansare licitație publică pentru execuția lucrărilor; execuție lucrări de modernizare. Termenele concrete pentru fiecare etapă vor fi stabilite după consultarea cu specialiștii.”, a anunțat edilul Emil Boc.

Administrația locală a mai subliniat că întreg proiectul de amenajare temporară și modernizare finală va fi realizat în cadrul unui amplu proces de consultare publică, cu societatea civilă și cu toți cei care doresc să contribuie la reușita proiectului.

sursa foto: Emil Boc (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare