Închide

Boc: o stradă din Cluj-Napoca va purta numele istoricului Vasile Lechințan

Administrație by Mihai Prodan - iul. 13, 2021 0 125

Primarul din Cluj-Napoca spune că va propune în viitorul apropiat ca una dintre străzile din oraș să poarte numele regretatului istoric Vasile Lechințan, deceadt săptămâna trecută.

”Vasile Lechințan a fost un arhivist de excepție, care a publicat numeroase cărți, studii și documente inedite despre istoria românilor din Transilvania, fiind apreciat și recunoscut de către comunitatea academică. De asemenea, istoricul Vasile Lechințan a iubit mult orașul în care a trăit și a scris majoritatea cărților sale, dedicând o serie de lucrări originale legendelor Clujului, care sunt astăzi materiale didactice de referință pentru elevii și studenții clujeni”, a arătat Boc. ”Consider că istoricul și arhivistul Vasile Lechințan merită recunoștința noastră, a întregii comunități locale, pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei Clujului și Transilvaniei. În acest sens, voi propune, în viitorul apropiat, ca o stradă nouă din municipiul nostru să poarte numele istoricului Vasile Lechințan”.

Citește și: 

A decedat istoricul clujean Vasile Lechințan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare