Închide

Boc, la Hora Unirii. Primarul s-a prins în joc cu mitropolitul Andrei Andreicuț

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 24, 2018 0 635

Primarul Emil Boc a participat la festivitățile dedicate Zilei Unirii Principatelor și s-a prins  într-o Horă a Unirii în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Cluj-Napoca, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Andrei Andreicuţ, anunță mediafax.ro.

Sute de clujeni au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la ceremonia militară şi religioasă desfăşurată în faţa bustului domnitorului Alexandru Ioan Cuza cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române şi au asistat la o slujbă religioasă, la ceremonia de depunere de coroane de flori şi la o defilare militară.

Primarul Emil Boc a declarat că anul 2018 este unul special, pentru că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, care nu era posibilă fără Mica Unire de la 1859, când s-a realizat prima etapă a făuririi statului naţional unitar român prin unirea Moldovei cu Ţara Românească.

La finalul manifestării, conform tradiţiei, primarul Clujului s-a prins într-o Horă a Unirii, alături de prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, de parlamentari şi alte oficialităţi locale şi judeţene, împreună cu simpli cetăţeni.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare