Închide

A murit senatorul maghiar Verestoy Attila. Avea 63 de ani

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 24, 2018 1 738

S-a stins din viață unul dintre cei mai importanți lideri ai UDMR, senatorul Verestoy Attila. Politicianul maghiar în vârstă de 63 de ani suferea de cancer de mai mult timp și se afla la Viena pentru tratament, scrie Hotnews.ro

Verestoy Attila a fost unul dintre cei mai longevivi parlamentari din Romania: a fost senator in toate legislaturile din 1990 încoace, el fiind ales de fiecare data în județul Harghita, pe listele UDMR.

Născut la 1 martie 1954, în municipiul Odorheiu Secuiesc din județul Harghita, Verestoy Attila era de profesie inginer chimist.

In afara mandatelor de senator, Verestoy Attila a ocupat funcții de conducere la nivel central și teritorial in UDMR din 1989 si a infiintat fundația caritabilă ”Dr. Verestoy Attila”.

Senatorul UDMR era și unul dintre cei mai bogați parlamentari. Potrivit declarațiilor sale de avere, deținea mai multe terenuri în București, Harghita și Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament în Odorheiu Secuiesc și alte două în București. De asemenea, senatorul UDMR avea un autoturism BMV X3 și un Audi S8, o colecție de bijuterii estimata la 58.000 Euro și o colecție de tablouri evaluate la aproximativ 25.000 Euro. Mai deținea sume importante în mai multe conturi, depozite bancare și fonduri de investiții, atât în Euro, cât și în lei, la bănci sau fonduri de investiții din țară sau străinătate.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu