Închide

Boc, despre focarul de coronavirus din Primărie: „Eu aș vrea să-i testez pe toți funcționarii, dar nu am cadru legal”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 23, 2020 1 391

Primarul Clujului a comentat cazurile de Covid-19 din primărie, unde 8 angajați au fost testați pozitiv. Alți 20 s-ar afla, spune primarul, în autoizolare la domiciliu.

Într-o intervenție pentru Libertatea, Boc a confirmat cazurile și a vorbit despre focarul izbucnit în instituție. Potrivit lui, angajații nu pot fi testați.

„Sunt opt angajați confirmați. Am procedat ca la carte, în baza legii. Am făcut apel la calm în asemenea situații. Trebuie să știm că nu e sfârșitul lumii. DSP realizează anchete epidemiologice și stabilește contacții direcți. În acest moment avem 20 de izolați la domiciliu, angajații vor sta 14 zile și au concediu medical. Starea celor opt angajați este bună, foarte bună. O parte dintre ei au fost externați, pentru că au stat internați la spital 48 de ore. În primărie, facem periodic dezinfectarea, măsurarea temperaturii se ia la intrare, se poartă masca de protecție, iar audierile se fac online sau prin telefone”, a spus Emil Boc pentru sursa citată.

Întrebat dacă îi va testa pe toți angajații primăriei, Boc a răspuns: „Aș lua-o în calcul, dar răspunsul DSP a fost dați-mi cadru legal . Acest cadru legal spune foarte clar că dacă testăm după ureche, înseamnă că-i punem în pericol pe cei cu simptome și nu au posibilitatea să fie tratați. Eu aș vrea să-i testez pe toți funcționarii, dar nu am cadru legal. Cei care sunt izolați și au simptome, sunt testați”. De asemenea, edilul a spus că nu a intrat în contact cu persoanele infectate.

 

Un comentariu

  1. Ce ipocrit este! De ce nu negociaza cu sindicatul o actiune comuna prin care sindicatul sa aloce banii de testare a angajatilor. Oricum puhavul ala de Suciu are o gramada de bani pe mana si de Craciun cerseste bani de la Consiliul Local pentru pachete de sarbatori.

Scrie un comentariu