Închide

Boc despre despăgubirile stabilite de instanță pentru nerealizarea cartierului Lomb din Cluj-Napoca: „Avem o firmă de avocați angajată, avem cale la Curtea de Apel, apoi la ÎCCJ. Sunt convins că se va face dreptate”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 16, 2022 1 435

Compania Impact a anunțat săptămâna trecută că a câștigat un proces împotriva Primăria Cluj-Napoca și despăgubiri de 7,6 milioane de euro pentru nerealizarea cartierului Lomb, pornit în primul madat al primarului Emil Boc, în parteneriat cu municipalitatea. Primarul Boc a spus, într-o emisiune la Napoca Live, că decizia instanței este stranie dar și că Primăria așteaptă motivarea pentru a o ataca cu apel.

Consiliul Local și Primăria Cluj ar trebui să plătească dezvoltatorului Impact 7,6 milioane de euro despăgubiri pentru cartierul Dealul Lomb, la 15 ani de la semnarea parteneriatului dintre autorități și investitor, au stabilit judecătorii din Argeș.

Detalii: Compania Impact anunță că a câștigat în instanță un proces cu primăria Cluj. Administrația ar trebui să plătească despăgubiri de 7,6 milioane de euro. Hotărârea este cu drept de apel

Primarul Emil Boc a spus că, de fapt,  dezvoltatorul a cerut în 2008 Primăriei, în contextul crizei financiare, să se încheie proiectul pe cale amiabilă, motiv pentru care decizia instanței este interesantă. 

„Am luat caz de ceea ce s-a decis la Argeș, e interesant, ca să nu spun altfel…, pentru că procesul a fost strămutat de la Cluj la Argeș. În condițiile în care Impact n-a mai vrut să continue proiectul, pentru că a apărut criza financiară din 2008 și atunci au cerut să se încheie, practic, pe o cale amiabilă acest proiect – eu nu am fost aici la momentul acela, pentru că eram la București ca premier, dar am verificat exact situația, colegii mei au procedat ca la carte. Noi la Cluj am câștigat pe fond câteva sentințe în această direcție – Ok, se încheie pe calea aceasta amiabilă pentru că nu au mai dorit să continue proiectul din cauza crizei economice și a imposibilității financiare de a duce mai departe proiectul. Este stranie, așteptăm motivarea acestei decizii de la Argeș, este stranie sentința să obligi Primăria să-și plătească cheltuieliile de studii, câteva milioane de euro. Avem o firmă de avocați angajată, avem cale la Curtea de Apel, apoi la ÎCCJ. Sunt convins că se va face dreptate”, a spus primarul Emil Boc, în 16 iunie, la Napoca Live.

Primăria și Consiliul Local pot face apel în decurs de 15 zile la Tribunalul Specializat Argeș. Suma calculată de instanță este de 24 milioane de lei prejudiciu și 13 milioane penalități până la 1 aprilie 2021.

Pe terenul din dealul Lomb, unde acum Primăria a dezvoltat centre de inovare și afaceri, dezvoltatorul urma să construiascã, în bazau unui parteneriat cu municitalitatea, în cinci ani, un cartier cu aproximativ 6.000 de locuințe, iar investiția anunțată a fost de peste 650 de milioane de euro. Primăria urma să primească locuințe sociale, în baza parteneriatului.

Un comentariu

Scrie un comentariu