Închide

Boc anunță că Primăria s-a apucat de punerea în siguranță a caselor din cartierul Europa, afectate de un șantier imobiliar

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 08, 2021 0 312

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, pe cheltuiala investitorului, intervine în șantierul de pe str. Victor Papilian pentru a lua măsuri de primă urgență pentru punerea în siguranță a caselor învecinate, a anunțat primarul Emil Boc. Pe șantierul de la adresa str. Victor Papilian, nr 22-30 s-au făcut excavații pentru construirea a șase duplexuri autorizate de Primărie iar șantierul a condus la surparea unei părți din drum dar și la afectarea caselor riveranilor din cartierul Europa.
„După zile in șir de „negociat” cu beneficiarul proiectului, autoritățile au reușit sa intre cu utilajele pe șantierul de pe strada Papilian. Ne rugăm să vedem cât mai repede finalizate lucrarile de stabilizare a zonei. E un pas foarte important pt noi. Mai avem încă speranța că ne vor fi stabilizate locuintele și că daunele la imobile ne vor fi reparate”, au scris în 8 septembrie pe pagina dedicată de Facebook  „Dezastrul Urbanistic de pe str Victor Papilian din Cluj Napoca”.

Primarul Emil Boc a anunțat oficial pe Facebook în 9 septembrie că Primăria efectuează lucrări de primă urgență pentru a pune în siguranță drumul și casele afectate de șantierul imobiliar de pe  str. Victor Papilian din cartierul Europa.

„Pentru a preveni în continuare alunecările de teren din zona străzii Victor Papilian, Primăria intervine pe cheltuiala investitorului pentru realizarea lucrărilor de primă urgență, în condițiile în care acesta nu s-a conformat deciziilor Inspectoratului de Stat în Construcții și deciziilor Instanțelor de Judecată. De asemenea, investitorul are amendă de 100.000 lei, plângere penală și autorizația de construcție (AC) suspendată”, a scris primarul pe pagina sa oficială de Facebook.
El a prezentat și mai multe fotografii de la fața locului.
Dezvoltatorului imobiliar Mircea Pop și a firma MHP Consulting Solution au fost obligați printr-o ordonanță preșidențială emisă de Judecătoria Cluj-Napoca să realizeze lucrări pentru a pune în siguranţă șantierul din zona străzii Victor Papilian din Cluj-Napoca prin realizarea unor umpluturi specifice care să stopeze alunecările de teren. În cazul în care beneficiarii șantierului nu se conformează deciziei, Primăria  a primit mână liberă prin decizia din 2 septembrie să intervină și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea problemelor generate de alunecările de teren.

Pe șantierul de la adresa str. Victor Papilian, nr 22-30 s-au făcut excavații pentru construirea a șase duplexuri autorizate de Primărie iar șantierul a condus la surparea unei părți din drum. Au fost afectate și  rețelele de utilități (apă, gaz, canalizare, curent) din zonă și s-au produs și alunecări de teren care au afectat și alte străzi din cartierul Europa. Deși a fost amendat și somat, constructorul nu a luat măsuri pentru a stopa alunecările de teren.

Riveranii și activiștii din Cluj au făcut în ultima perioadă mai multe acțiuni prin care au cerut autorităților locale – Primăriei și Inspectoratului de Stat în Construcții – să intervină pentru a rezolva problemele de pe strada Victor Papilian.

Boc a prezentat situația din cartierul Europa, de pe strada Victor Papilian, în fața Consiliului Local la ședința din 2 septembrie. El arăta atunci că municipalitatea mizează, ca să îi poată ajuta pe oamenii afectați, pe o decizie favorabilă a instanței pentru ca Primăria să poată acoperi gropa șantierului care a produs alunecări de tren dar și să facă consolidări ale întregii zone – arterele Papilian, Teo Peter, Tudor Arghezi – iar ulterior să își recupereze investiția de la constructor, printr-o altă acțiune în instanță.

Detalii:

Dreptate pentru riveranii din Cartierul Europa. Instanța dă mână liberă Primăriei să intervină pentru a stopa alunecările de teren generate de un șantier imobiliar de pe strada Victor Papilian

UPDATE Boc s-a sucit în cazul șantierului care a surpat casele și drumul într-un cartier nou din Cluj: „Avem de rezolvat problema de pe strada Victor Papilian care este o urgență și arde”. Primăria așteaptă să fie lăsată de instanță să consolideze zona pe banii investitorului

sursă foto: Emil Boc Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare