Închide

Bilanțul anului în urbanism la Consiliul Județean. Arhitectul șef al județului mulțumește specialiștilor din comisie: „Nu pot decât să mă înclin în fața voastră”

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - dec. 20, 2022 0 318

Arhitectul-șef al Consiliului Județean Cluj, Claudiu Salanță, a făcut bilanțul pe 2022, la finalul ultimei ședințe a Comisiei de Urbanism din cadrul CJ Cluj, programată în 20 decembrie. Potrivit oficialului, au avut loc 27 de ședințe de urbanism la care s-au discutat aproape 500 de proiecte. Aceste cifre înseamnă că specialiștii din comisie s-au întâlnit la fiecare două săptămâni și, pe parcursul lui 2022, au contribuit pro bono la „schimbarea de care avem nevoie”, lucrând o lună plină din an.

 

Potrivit prezentării arhitectului șef, din cele 496 de proiecte de urbanism discutate în 2022, 108 au fost studii de oportunitate, 118 documentații PUZ (Planuri Urbanistice Zonale), 12 PUG-uri (Planuri Urbanistice Generale) și 193 PUD-uri (Planuri Urbanistice de Detaliu). „Am avut 27 de ședințe în 2022, mai aveam puțin și discutam 500 de proiecte, foarte multe documentații, asta înseamnă că tot la două săptămâni am discutat proiecte dar și că membrii comisiei și-au rupt pro bono în acest an o lună de lucru în cadrul comisiei. Nu pot decât să mă înclin în fața dumneavoastră. Apreciez discuțiile și sfaturile pe care le-am primit pe parcusul acestui an pentru a contribui  la schimbarea de care avem nevoie în ceea ce privește urbanismul din Cluj”, a spus Claudiu Salanță la ultima ședință de urbanism din 2022.

Vezi și: UPDATE Noul urbanism de la Județ

sursă foto: Facebook/Claudiu Salanță (satul Morlaca, comuna Poieni Cluj)

Din noua Comisie de Urbanism a Județului (stabilită în 2021) fac parte pe lângă președintele Alin Tișe și arhitectul șef județului Claudiu Salanță:

arh Cornelia Trocaru (supleant arh. Alice Oprică) – nominalizate de  Ordinul Arhitecților din România

arh Radu Spânu (supleant arh. Mitrea Andrei) – nominalizați de Registrul Urbaniștilor din România

arh Octav Olănescu (supleant arh. Vlad Sebastian Rusu) –  nominalizați de Universitatea Tehnică -Facultatea de Arhitectură și Urbanism

ing. Vasile Fărcaș (supleant ing. Nicolae Chira) – nominalizați de Universitatea Tehnică – Facultatea de Construcții

Titus Cristian Man (supleant Ciprian Moldovan) – nominalizați de Facultatea de Geografie

arh. Vlad Negru (supleant arh Tologdy Laszlo) – nominalizați de arhitectul șef al județului

peisagist Ana Horhath (supleant peisagist Păunița Boancă) – nominalizate de Asociația Peisagiștilor din România

arh Sabina Leopa (supleant arh. Loredana Teodora Pălălău) – nominalizate de Asociația Profesională a Urbaniștilor din România

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.