Închide

Bătăușele din PSD Cluj, Anca Ciubăncan și Angela Sacaliş, excluse din partid. Alte două membre au primit avertisment

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mart. 20, 2023 0 654

Conducerea PSD Cluj Napoca a decis, duminică, excluderea din partid a Ancăi Ciubăncan  (foto sus) și Angelei Sacaliş, care vineri s-au bătut la sediul filialei, ambele ajungând la spital. Alte două membre ale PSD Cluj care s-au aflat de faţă la altercaţie au fost sancţionate cu avertisment, printre ele numărându-se şi preşedintele organizaţiei de tineret al PSD Cluj, Evelina Milea.

Anca Ciubăncan (foto sus) este consilier local din paartea PSD, în timp ce Angela Sacaliş e membru simplu, dar și o apropiată a președintelui PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Decizia de excludere a fost luată duminică de Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca, reunit în şedinţă extraordinară. Excluderile au fost făcute în baza articolului 31, alineatul 4 din Statutul PSD.

Filiala municipală a decis de asemenea sancţionarea cu avertisment a şefei organizaţiei de tineret Cluj din cadrul PSD, Evelina Milea şi a unei alte membre de partid, Luiza Neagu, ambele prezente la incidentul violent.

„Hotărârea subliniază lipsa de toleranţă în faţa acestor derapaje şi dorinţa de a nu perpetua astfel de    comportamente în cadrul echipei noastre”, transmite PSD Cluj-Napoca într-un comunicat.

Cele patru membre ale PSD Cluj au fost implicate într-un incident violent în urma cărora două dintre ele au ajuns la spital. Scandalul, care a fost aplanat de către poliţişti, ar fi pornit, conform presei locale, de la faptul că una dintre ele a reproşat că se fuma în sediul de partid. Una dintre cele implicate a plecat din spital cu un picior în ghips, postând pe reţelele sociale un mesaj critic la adresa celei cu care a avut altercaţia. Oficiali ai Poliţiei Cluj au declarat pentru News.ro că desfăşoară cercetări din oficiu pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

Membrele PSD Cluj care vineri au fost implicate într-un incident violent la sediul filialei judeţene a partidului vor fi cercetate de către Comisia de Etică a filialei judeţene. Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a declarat duminică, pentru News.ro, că a solicitat „toleranţă zero faţă de astfel de fapte”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare